1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sınırda 'çorba' kuyruğu

İhracatın artması ile birlikte sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Kapıkule sınır kapısında yurtdışına çıkış yapmak isteyen TIR’lar 11 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

TIR sürücüleri, Bulgaristan’da çorba parası vermeden iş yapılmadığını ve giriş-çıkışta 60 Euro rüşvet vermek zorunda kaldıklarını belirttiler.

İhracatta büyük bir artış olduğunu söyleyen TIR sürücüleri, "İhracatta büyük bir artış var, firmalar ek seferler düzenliyor. Daha önce biz ayda bir kaç kez mal götürüyorduk. Şimdi durmadan sefer yapıyoruz. Her yurtdışına gidişimizde Bulgaristan’da giriş-çıkışta 60 Euro rüşvet vermek zorunda kalıyoruz. 5-10 Euro vermeden işlemleriniz yapılmıyor, saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Parayı verdiğiniz an beklemeden geçiyorsunuz. Artık bizde alıştık onlar sormadan biz veriyoruz. Romanya ve Sırbistanda’da aynı problemler var. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulsun. Sesimizi duysunlar" dedi.

Kapıkule Gümrük yetkileri ise kuyrukların oluşmasında Bulgaristan gümrük sahasının dar olması ve firmaların hafta içinde gümrük işlemlerini halledip hafta sonu TIR’ları çıkarmalarından kaynaklandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 22:14:00
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?