6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Sınırda elektrik rezaleti

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan en büyük sınır kapımız olan Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşı kesimi Kapitan Andreova Sınır Kapısı’nda yaşanan elektrik kesintisi, TIR kuyruğunun uzamasına neden oldu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak isteyen yaklaşık bin 200 TIR, sınırda 23 kilometre TIR kuyruğu oluştu.

Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreova Sınır Kapısı’nda 4 saat süreyle elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi nedeniyle bilgisayarlar çalışmayınca, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri, 23 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukta aç ve uykusuz 40 saat beklediklerini belirten TIR sürücüleri, "40 saattir sınır geçebilmek için bekliyoruz. Sınırlarda yaşanan bu kuyruk, ihracatımızı da baltalıyor. Zamanında malımızı yetiştiremeyince, alıcı firma malı almaktan vazgeçiyor ya da paramızı kesiyor. Tam iki gündür aç susuz yollardayız. Gecede iki saat uyuyabiliyoruz. Uyuduğunuz takdirde sıranız geçiyor ve daha geç kalıyorsunuz, bu yüzden araçların içinde uyuyoruz. Yetkililer, lütfen bu derdimize çare bulsunlar" dedi.
Yetkililer, TIR’ların çıkış işlemlerinin aksamadan yapıldığını ve yoğunluğun yarın sona ermesini beklediklerini belirtti.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 14:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?