4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Sistem çöktü 17 km kuyruk oluştu

SINIR KAPILARINDA SİSTEMLER ÇÖKTÜ KAPIKULE DE 17 KM KUYRUK OLUŞTU

Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı'nın bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle Türkiye'deki tüm gümrük kapılarında giriş ve çıkış işlemi yapılamıyor. Bu nedenle Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar 17 kilometre kuyruk oluşturdu.

Türkiye'den karayolu ile yurtdışına çıkış yapmak isteyen ya da giriş için gümrük kapılarına gelen araçların ve sürücülerinin kayıtlarının yapıldığı bilgisayar sistemi çöktü. Gümrük Müsteşarlığı'nda sistemin çökmesi nedeniyle Türkiye'deki tüm karayolu gümrük kapılarında akşam 18.30'dan bu yana giriş ve çıkış işlemi yapılamıyor. Sistem arızası nedeniyle karayolu ile ülkemize gelmek isteyen ya da çıkış yapmak isteyen otomobil ve TIR'lar gümrük kapılarında bekliyor. Bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle

Kapıkule Sınır Kapısı'nda da giriş-çıkış işlemleri yapılamıyor. Bu nedenle yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR'lar yaklaşık 17 kilometre kuyruk oluşturdu. Gümrük görevlileri bilgisayar başında sistemin yeniden çalışmasını bekliyor.

TIR sürücüleri ise her hafta TIR kuyruğu olduğunu belirterek, kimsenin kendileri ile ilgilenmediğinden yakındı. Sürücüler, "Tüm gümrükteki arkadaşlar ile görüştük, sistem çökmüş. Hiçbir işlem yapılamıyormuş, bizler de sırada bekliyoruz. Akşam 20.00'den beri sıradayız. Bu Kapıkule'de çok eziyet çekiyoruz. Türkiye geneli bir arıza olduğunu biliyoruz. Yüklerimiz acil, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Hafta içi normal hafta sonları sürekli kuyruk. Bazen Türkiye tarafı bazen Bulgar tarafı çalışmıyor diyorlar. Aç, susuz sırada bekliyoruz, kimse de halimizi sormuyor" dedi.

SINIR KAPILARINDA SİSTEMLER ÇÖKTÜ KAPIKULE DE 17 KM KUYRUK OLUŞTU
SINIR KAPILARINDA SİSTEMLER ÇÖKTÜ KAPIKULE DE 17 KM KUYRUK OLUŞTU
SINIR KAPILARINDA SİSTEMLER ÇÖKTÜ KAPIKULE DE 17 KM KUYRUK OLUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 09:48:05
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 10:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?