8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sivrisineklere karşı ilaçlama

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sulak alanlarda sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama yapıyor.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yaptığı açıklamada, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi genelindeki sulak alanlar ve yağışlar sonucu oluşan su birikintilerinin çevrelerinde ilaçlama yapıldığını bildirdi. Sedefçi, Nisan ayından itibaren larva mücadelesine başlandığını belirterek, ''Sivrisinek ve karasinekle mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Yaz aylarında sivrisineklerin üremesine uygun çok alan var. Uçkun mücadelesi başlattık'' dedi.

Sedefçi, Edirne'den geçen Arda, Tunca ve Meriç nehirleri ile bunların çevrelerindeki durgun suların bulunduğu Sarayiçi mevkii ile Karaağaç semti ve çevresi, Kirişhane ve Yıldırım mahallelerindeki sulama kanallarının sinek konusunda riskli alan olduğunu belirtti. Mevsim itibariyle larva oluşumu için uygun bir zaman olduğunu ifade eden Sedefçi, "Durgun sular, sırt pulverizatörü, erginlere karşı kapalı alanlar ve rögarlar da termal sisleme şeklinde düzenli aralıklarla ekiplerimiz tarafımızdan ilaçlanıyor.

Sivrisineklerin üremeleri için bazı evlerin bodrum katlarında biriken sular da uygun alanları oluşturuyor. Halkımızın evlerinde, bahçelerinde bu şekilde su biriken yerleri belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bildirmesi, mücadele açısından yararlı olacaktır" diye konuştu.
İlaçlamanın sürekli yapılacağını söyleyen Hamdi Sedefçi, özellikle akşamları yol kenarlarında ve halkın bulunduğu park ve diğer alanlarda da çalışmaların devam edeceğini, böylelikle yaz aylarında sivrisinek ve karasineklerden kaynaklanacak sorunların en aza indirileceğini bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 17:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?