3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Sobadan sızan gaz iki can aldı

Edirne'nin Havsa İlçesinde yaşayan karı-koca gündüz televizyon izledikleri odada sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre Havsa Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Uzun apartmanında meydana gelen olayda, gündüz kömür sobasını yakarak odada televizyon izlemeye başlayan 45 yıllık karı-koca H. Uzun (70) ve eşi N.Uzun (68) oturdukları odanın içine dolan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Akşam iş çıkışı eve gelen E. Uzun ise anne ve babasının koltuk üzerinde hareketsiz yattığını görünce sağlık ekiplerini aradı. Eve gelen sağlık ekipleri H. ve N.Uzun çiftinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirledi. Savcının talimatı ile kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cesetler Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından 45 yıllık karı-koca'nın karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü kesinlik kazandı. 

Yaşlı çiftin damadı O. Bilgiç, "Dün akşam üzeri saat 16,00 sıralarında sobaları yakıp evde televizyon seyrediyorlarmış. Oğulları, iş çıkışı eve gelip babasına uğramış. Bu sırada baba ve annesinin koltuklarda hareketsiz halde görmüş ve hemen sağlık ekiplerini aramış. Sobadan sızan gazdan zehirlenerek ölmüşler" dedi. 

Hastane morgundan alınan H. ve N. Uzun çiftinin cansız bedenleri göz yaşları arasında Havsa Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 17:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül durmuş IP: 81.215.92.xxx Tarih : 9.02.2008 21:28:49

Bu habere çok üzüldm herkezin dikkatli olmasını diliyorum kmşularımızada allah rahmet eylesin nur içinde yatsınlar:(:(