8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Su seviyesi düşmeye başladı

Edirne'de nehirlerdeki su seviyesi düşmeye başlarken, Vali Nusret Miroğlu, taşkın nedeniyle kapalı bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'nın cumartesi günü giriş çıkışlara açılabileceğini söyledi. 

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki X Ray tarama cihazı da taşkın nedeniyle sular altında kaldı. Kapıkule'de bulunan TIR'lar da gümrük sahasında biriken sular içinden güçlükle ilerleyebiliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, "Karşı tarafa gidip bakmak istiyorum, nedin ordaki durum diye. Sınır kapısının yarın veya en geç öbür gün açılmasını hedefliyoruz. Umarım bu haberler yayınlandıktan sonra TIR araçları da bu tarafa gelmez, yoksa günlerce beklemek zorunda kalacaklar. 70-80 civarında TIR Bulgar gümrüğünde bekliyor. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da uzun kuyruklar oluştu" dedi. 

Vali Miroğlu, gümrük sahasında bekleyen TIR sürücülüri ile de görüşerek onların da beklememelerini ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gitmelerini istedi. Ancak TIR sürücüleri Kapıkule sınır kapısından geçmek zorunda olduklarını belirterek, beklemeye devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 14:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?