1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Su seviyesi nihayet düşüyor

Edirne’yi etkisi altına alan yağışın ardından, taşkınlara neden olan Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyesi düşmeye devam ediyor. Taşkın nedeniyle kapanan Pazarkule Sınır Kapısı’na giden yol tekrar ulaşıma açıldı. Taşkın, nehirlerin bazı bölümlerinde ise hala devam ediyor.

Su seviyesinin düşmeye devam ettiği nehirlerin bazı bölümlerinde ise taşkınlar devam ediyor. Tunca Nehri üzerinde bulunan Yalnızgöz ve Kanuni köprüleri ile Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı hala sular altında bulunuyor. Sular altındaki köprüleri kullanmaya çalışan bazı vatandaşlar köprünün demir korkuluklarına tutunarak karşıya geçmeye çalışıyor. Sarayiçi Er Meydanı’nda bulunan köprünün üzerinden akan sularda ise kayıklar geziyor. Daha önce köprünün altından geçen balıkçılar, suların yükselmesi ile kayıklarla köprünün üzerinden geçiyor.

Edirne Valiliği’nde oluşturulan kriz masası ve kurtarma ekipleri, olabilecek taşkınlara karşı teyakkuzda bulunuyor. Yunanistan ve Bulgaristan yetkilileri ile sürekli temas halinde bulunuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 14:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?