4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Sumocular doymak bilmedi

EDİRNE'YE GELEN SUMOCULAR DOYMAK BİLMEDİ

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde gösteri yapmak üzere Edirne'ye gelen Japon sumo güreşçileri, doymak bilmedi. Sumocular, öğle yemeğinde yaklaşık 12 kiloya eşdeğer 90 porsiyon ciğer, 12 porsiyon da köfte yedi.

Bu yıl 649.'su düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde gösteri güreşi yapmak için Edirne'ye gelen sumocular, meşhur tava ciğerini çok beğendi.

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken'in eşlik ettiği 20 kişilik kafile, öğlen yemeği için soluğu ciğercide aldı.

Sumocular, öğle yemeğinde yaklaşık 12 kiloya eşdeğer 90 porsiyon ciğer ve 12 porsiyon da köfte yedi. Yoğurt ve salata da yiyen sumo güreşçileri, ciğer ve köfteyi çok beğendiklerini söyledi. Japon Sumocu Kumayata, "Ciğer ve köfteler çok güzel, ben kendim 4 porsiyon ciğer yedim. Türk mutfağını beğendim. Japon çubuklarını kullanmak kolay ama burada çatalla yedim. Ben de kendi evimde ciğere benzer bir yemek pişirip yiyorum. 200 kilo ağırlığındayım" dedi.

Restoran şefi Bahri Dinar ise "Kırkpınar nedeniyle Edirne'ye gelen sumo güreşçilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Konuklarımıza yaklaşık 12 kilo olan 90 porsiyon ciğer ve 12 porsiyon köfte ikram ettik" diye konuştu.

Sumocular, yemeğin ardından ikram edilen Kallavi kurabiyesini de büyük iştahla yedi.

EDİRNE'YE GELEN SUMOCULAR DOYMAK BİLMEDİ
EDİRNE'YE GELEN SUMOCULAR DOYMAK BİLMEDİ
EDİRNE'YE GELEN SUMOCULAR DOYMAK BİLMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 22:11:00
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 15:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?