1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sumocular Kırkpınar'a hazırlanıyor

Türklerin Rumeliye ayak basmalarıyla başlayan, bu yıl 644. kez düzenlenecek olan dünyanın en uzun süreli spor organizasyonu Kırkpınar Yağlı Güreşlerine Japon Sumo güreşçileri de katılmaya hazırlanıyor.

Edirne Milletvekili Ali Ayağ ile Japonya’dan turist getiren bir firmanın çalışmalarıyla ile gerçekleştirilmesi planlanan bu faaliyet ile Edirne, ancak milyonlarca dolar harcanarak yapılabilecek bir tanıtım organizasyonundan faydalanacak.

Ayağ “Gerekli altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Haziran ayındaki Kırkpınar Yağlı güreşlerine Japon Sumo Güreşçilerinin katılması için çalışacağız” sözleriyle konuya açıklık getirdi.

Türk kültürünü yakından izleyen Japonların kendi ulusal televizyon kanalında hazırladıkları yağlı güreşlerle ilgili bir program sonrasında böyle bir organizasyona katılma istediklerini dile getiren Ali Ayağ “Yağlı Güreşlerin Dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan teklifi olumlu bulduk” dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu çalışma sayesinde Uluslararası Euro Sport televizyon kanalıda dahil bir çok uluslararası televizyon kanalında yer alabilme şansını bulacak.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de bu konuyla yakından ilgilendiğini dile getiren Ayağ açıklamasında, “Belediye Başkanımızla da Sumo Güreşçilerinin Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılması talebini memnuniyetle karşılamıştır” dedi.

Ayağ “Daha önce dünyanın bir çok yerinde dikkat çeken Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Arnavutluk gibi Balkan ülkelerinde güreşçilerin misafir güreşçi olarak katıldığı Kırkpınar Yağlı Güreşlerine Japon Sumo Güreşçilerinin katılmak istemesi bizim için mutluluk verici bir gelişmedir. Bu sayede Kırkpınar Yağlı Güreşleri uluslararası platforma tanıtılacak, kültürel alanda ne denli önemli değerlere sahip olduğumuz bir kez daha anlaşılmış olacaktır ” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

Yağlı Güreşlerin çok zor ve incelik isteyen bir spor olduğunu dile getiren Ayağ, Sumo güreşlerinin daha çok kısa süreli ve gösteri amaçlı olduğunu belirtti. Ayağ “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Sumo Sumo Güreşçileriyle daha da renklenecek ve Türk Tarihinin en eski ve köklü spor organizasyonlarından birini böylece tüm dünya bilecek” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 12:11:21
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 16:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?