4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

SYDV'den öğrencilere süt ve poğaça

KAHVALTILI EĞİTİM

Edirne merkezde 5 okulda toplam bin 375 öğrenciye her sabah Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından poğaça ve süt verilerek, kahvaltı yapma imkanı bulamayan öğrencilerin okula devam etmeleri sağlanıyor.

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dezavantajlı bölgelerdeki okullarda öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak amacıyla başlattığı 'Okulumda Besleniyorum' projesinin tanıtımı, Meriç İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Vali Gökhan Sözer, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hicran Balı'nın yanı sıra çok sayıda eğitimcinin katıldığı tanıtım toplantısında öğrencilere süt ve poğaça dağıtıldı.

Vali Sözer, merkez ilçede 5 okulda toplam bin 375 öğrenciye her sabah poğaça-simit ve süt-meyve suyu verildiğini söyledi. 5 okulun Merkez Meriç İÖO, Fevzi Paşa İÖO, Cumhuriyet İÖO, Mimar Sinan İÖO ve Mustafa Necati İÖO olduğunu kaydeden Vali Sözer, "Yaptığımız araştırmalar sonucu dezavantajlı bölgelerde kahvaltı yapamadan okula giden ve eğitime devamlılığın sağlanamadığı 5 okulda toplam bin 375 öğrenciye her sabah kahvaltı yapabilmeleri imkanını tanıyoruz. Amacımız, bu öğrencilerin okula devamlılığını sağlama ve beslenme alışkanlığı sonucu öğrenme güçlüğünü asgariye indirmek. Eğitim, her çocuğun en önemli haklarından biridir. Okuma-yazma bilmeme veya tamamlanmamış eğitim çok ciddi toplumsal sorunlara neden olmaktadır. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal ve ahlak gelişimi için eğitime gereksinimi vardır. Bu nedenle Şubat'ın son haftasında başlattığımız proje ile Edirne'deki eğitimi daha üst seviyelere çekmeye çalışıyoruz" dedi.

Vali Sözer, açıklamalarının ardından sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere elleriyle süt ve poğaça dağıtan Sözer, öğrencilere soru sormayı da ihmal etmedi. Bir anaokulu öğrencisinin İstiklal Marşı'nı okuması üzerine duygulanan Vali Sözer, öğrencilere her sabah kahvaltı yapmalarını nasihat etti.

KAHVALTILI EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 16:20:04
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 11:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?