8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Tabuttan eroin çıktı

KAPIKULE'de ele geçirilen 565 kilo eroin gümrük muhafaza ekipleri tarafından otomatik silahlarla korunarak 40 çuval içinde adliyeye getirildi. Eroin operasyonunda gözaltına alınan 3'ü kadın toplam 14 zanlı da mahkemeye sevk edildi. Almanya'ya giden bir TIR’ın dorsesindeki tabutların içinde ise 202 kilo eroin ele geçirildi. 

İstanbul’dan yüklediği pizza kutularını Hollanda'ya götüren İ.B. yönetimindeki 14 BB 557 çekici ve 14 BE 764 dorse plakalı TIR'da ele geçirilen 565 kilo 14 gram yüzde 65 oranında saflık derecesi olan eroin ile ilgili soruşturma tamamlandı. TIR sürücüsü İ.B.'nin sorgusundan sonra İstanbul, Gaziantep, Bolu'da yapılan operasyonlarda A.P., H.Ö., S.T., Ç.M., H.T., Y.Ç., A.Ç., L.A., E.P., M.P., A.P., İ.B., N.S. gözaltına alındı. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından sorgulanan zanlılar ‘susma hakkını' kullandıklarını belirterek ifade vermedi.

OTOMATİK SİLAHLARLA GETİRİLDİ
Gümrük Muhafaza ekiplerinin sorgusunu tamamladığı şüpheliler sabah erken saatlerde adliyeye getirildi. Ellerinde otomatik silahlar bulunan gümrük muhafaza ekipleri 40 beyaz torba içindeki yarım tondan fazla eroini adliyeye taşıdı. Daha sonra zanllılar adliyeye sevk edildi. Yüzlerini kapatan zanlılar gazetecilerin kendilerine uzattığı mikrofonlara konuşmadı. Olayla ilgili olarak Kadir Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

TABUTTA EROİN
Kapıkule’den Almanya’ya gitmek üzere gelen bir TIR'da dün gece şüphe üzerine arama yapıldı. X-Ray cihazında yoğunluk tespit edilen TIR'da narkotik detektör köpek ‘Bak’ın da tepki vermesi üzerine yükü boşaltıldı. TIR dorsesinde bulunan tabutların içine gizlenmiş olarak 202 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR sürücüsü gözaltına alındı.
Milliyet internet/ iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 15:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?