3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Tapu müdürü ve 4 çalışan tutuklandı

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik yürüttüğü rüşvet operasyonunda gizli kameralarla çekilen görüntülere çalışanlara izlettirilince dilleri tutuldu. Poliste ifade vermekte zorlanan çalışanlardan bir bölümü görüntülerde alıp cebine koyduklarının, 'nüfus cüzdanı fotokopisi, not kağıdı, harç parası, yardım dernekleri için bağış' olduğunu söyledi. 

Şüphelilerden Emrullah Aydın, rüşvet görüntülerini izlerken sık sık elin icebine götürmesini, 'kaşınmak' 'koltuk arkasındaki süngeri düzeltmek' savunmasını yaptı.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü koordinatörlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Şakir Korkmaz yönetiminde Tapu Sicil Müdürlüğü'nde işlemler karşılığı rüşvet alan görevlileri yönelik operasyon tamamlandı. Polisin fotokopi makineleri, florsan lambaların içine koyduğu gizli kameralar ve hizmetli gibi görevlendirilen polisin tespit ettiği görüntü ve ses kayıtlarına ilginç görüntüler yansıdı.

SAKALINA SÜRDÜ

Polisin gizli kameralarla üç boyunca Edirne Tapu Sicil Müdürlüğü'nü takip etti. Kameralara 150'ye yakın rüşvet görüntüsü yansıdı. Tapuda yaptırdığı bir işlem karşılığı vatandaşın verdiği rüşveti alan bir görevli önce sakalına sürüp sonra cebine koyması da kameralar tarafından tespit edildi.

KAŞINTI TUTU

Tapucu Sicil Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyon ile gözaltına alınan görevlilere polis ve savcılıkta görüntüleri tek tek izlettirilerek savunmaları istendi. Görevliler rüşvet görüntülerini izleyince uzun süre sessizliğe büründükten sonra ilginç gerekçelerle kendilerini savundular. 

İşlemini yaptığı vatandaşlar aldığı paranın görüntülerini izledikten sonra bir görevli savunmasında, 'O sırada dizim kaşındı, o nedenle elimi cebime soktum' diye ifade verdi. Elini sırtına götürmesini, elini göbeğini götürmesini de 'kaşıntı'ya bağlayarak savunan görevli aldığı bir şeyi arkasına götürmesine ise, 'O sırada koltuğun arkasındaki süngeri düzeltmek istedim' savunmasını getirdi. 

Edirne Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki görevliler görüntülere yansıyan rüşvet paraları isin ayrıca, 'Spor Kulübü'nün yardım biletlerinin ücreti, fotokopi parası, harç parası, borcunu getirdi, adres kağıdı, nüfus cüzdanı fotokopisi' diye savundular. Aldığı bir zarf ile ilgili olarak ise bir görevli, "İçinde adres vardı, ortalıkta kaybolmasın diye cebime koydum" dedi. Tapu çalışanları ifadelerinde savunmalarını yaparken, 'Kimsesizler için yardım parası" gerekçelerini de polis ve savcıya anlattılar.

TAPU MÜDÜRÜ VE 4 ÇALIŞAN TUTUKLANDI

Görüntülere yansıyan para sayma görüntüleri için ise, "Hatırlamıyorum' savunmasını yapan ve Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü tarafından dün 16 saat süre ile sorgulanan 11 şüpheliden 5'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Edirne Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen şüphelilerden Edirne Tapu Sicil Müdürü İsa Ceylan, müdürlükte çalışan memurlar Abdullah Turhallı, Emrullah Aydın, Hayrullah Özdemir, Zafer Turgan cebri irtikap suçlaması ile tutuklanarak Edirne Kapalı Cezavevi'ne konuldu.
Mahkeme diğer şüpheliler, emlakçilik yapan İsmail Kahraman, Ayhan Süzen, Aytaç Feda, Muhsin Taze, Muammer Taşçı, Sinan Önaldı Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma Savcısı Cengiz Özülkü nöbetçi mahkemenin tutuksuz yargılanma kararına bu gün bir üst mahkeme nezlinde itiraz etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 11:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?