3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

'Tarihe geçmek istiyorum'

2007 ve 2008 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, bu yıl da şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini belirtti.

Kara, Güreş Federasyonu'nun aldığı bazı kararları da eleştirerek, "Federasyon gelecek yıldan sonra, milli güreşçilerin Kırkpınar'da güreşmelerini yasaklıyor ve 'Ya Milli Takım ya da Kırkpınar' diyor. Bu çok anlamsız, gücü olan iki yerde de güreşmeli" dedi.

Selimiye Meydanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan son iki yılın Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, "2007 ve 2008 yılının ardından bu senede şampiyon olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Çok iyi hazırlandım, 648 yıllık bir tarihe sahip Kırkpınar'da Cumhuriyet döneminden itibaren geçmişe bakarsak 3 defa üst üste şampiyon olarak altın kemeri alan başpehlivanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, bu da bu işin zorluğunun bir delilidir. Bu sene de altın kemeri alarak tarihe geçmek istiyorum. Bu sene her senekinden daha fazla hazırlandım. Bu yıl her yaptığınız harekete dikkat etmeniz lazım çünkü artık telafisi yok. Kırk günlük bir kamp dönemi geçirdim" dedi.

Güreş Federasyonu'nun gelecek yıldan itibaren milli güreşçilerin Kırkpınar'da güreşmelerini yasaklayan kararını da eleştiren Kara "Güreş Federasyonu, 2009 Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından, milli takımda güreşen güreşçilerin Kırkpınar'da güreşemeyeceği yönünde bir karar aldı. Ben şu anda Kırkpınar'ın başpehlivanıyım, aynı zamanda milli takımın da ağır sıkletiyim ve Litvanya'da ülkemi temsil ettim, bronz madalya aldım. Yani elinizde böyle bir değer varsa ben eğer yağlı güreşte Türkiye'nin başpehlivanı olabiliyorsam, minderde de ülkemi başarıyla temsil ediyorsam, siz beni desteklemelisiniz. Alınan bu karar tamamen sporcuyu kösteklemektir" şeklinde konuştu.

Sumocuların Kırkpınar'a gelmesinin olumlu olacağını belirten Kara, "Biz sporcuyuz, Türkiye'nin başpehlivanıyız, Sumocudan falan çekineceğimiz yok. Burası adı üstünde er meydanı, yüreğinde bileğinde olan gelir güreşir. Biz de başpehlivanız, kim güreşmek istiyorsa buyursun gelsin" dedi.
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'in kendisi hakkındaki "Güreşmiyor, itişip kakışıyor" şeklindeki açıklamalarına da değinen Kara, "Ağanın tam olarak ne dediğini bilmiyorum, ama normal sürede yenişme olmayınca puanlamaya gitmesi üzerine böyle bir şey demiş olabilir. Klimanın altında oturmakla, gölgede güreş seyretmek 50 derece sıcağın altında güreş yapmak ayrı şeydir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 19:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?