8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Tarihi eser operasyonu

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı yollarla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına kaçırılmak istenilen 84 parça tarihi eser ele geçirdi. Edirne Müzesi'ne teslim edilen eserler paha biçilemedi. 

Bir ihbarı değerlendiren Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, TEM Otoyolu Edirne gişelerinde Umut Karadağ idaresindeki tekstil yüklü 34 TT 4252 çekici, 34 UY 8030 dorse plakalı TIR'ı durdurdu. TIR'da yapılan aramalarda ise Hitit ve Roma dönemine ait üzerinde çeşitli figürlerin bulunduğu 84 parça sfenks taş ve büst ele geçirildi. TIR sürücüsü ile gözaltına alındı. 

Ele geçirilen tarihi eserlere paha biçilemezken, eserler Edirne Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan TIR sürücüsü U.K.verdiği ifadesinde, "Ben o taşların tarihi eser olduğunu bilmiyordum. Eskiden çalıştığım işyerinden tanıdığım B.B.isimli TIR şoförü bana Almanya'ya biblo götür sana 2 bin euro para verecekler dedi. Bende paraya ihtiyacım olduğu için kabul ettim. Araca biblo diye tarihi eserleri yüklemişler. Benim bu tarihi eserlerden haberim yok suçsuzum" dediği öğrenildi. 

Alınan ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan U.K, tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 14:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?