3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Tarihi görerek öğrendiler

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi'nde okuyan 48 öğrenci, Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarih derslerinde gördükleri ve Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış Bursa, Edirne ve İstanbul ile tarihte çok önemli yeri olan Çanakkale'yi görme imkanı buldular. Okul aile birliğinin desteği ile 48 öğrenci ile geziye çıkan kafile Bursa ve Çanakkale'nin ardından Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Kafile başkanı Şiran Fatih Sultan Mehmet Lisesi Müdürü Hasan Kalyas, geziyi okul aile birliğinin desteği ile düzenlediklerini belirtti.

Kalyas, "Bu geziyi öğrencilerimizin tarih kitaplarında gördükleri ancak görme imkanı bulamadıkları 3 Osmanlı başkenti ve Çanakkale'yi kapsayacak şekilde düzenledik. Bu şehirlerin tarihimizdeki yeri çok büyük. Bursa Osmanlı'nın ilk başkenti. Buradan yolumuzun üzerinde bulunan tarihimizdeki dönüm noktalarından birini oluşturan Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri öğrencilerimize gezdirdik. Ardından Osmanlı'nın ikinci başkenti olan Edirne'ye geldik. Edirne gezimizin ardında İstanbul'a geçeceğiz. Öğrenciler ilk defa gördükleri bu geziden çok etkilendiler.

Tarih kitaplarında okudukları bazı bilgileri bu şehirlerde belki tekrar yaşadılar. Oldukça faydalı bir gezi oldu. Bu öğrencilerimizin bazıları belki ömürleri boyunca bu şehirleri görme imkanı yok. Bu açıdan da bizim için oldukça faydalı bir gezi oldu. Edirne öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Edirne'de başta Selimiye Camisi olmak üzere Sağlık Müzesi, Şükrüpaşa anıtı ve diğer tarihi eserleri gezdik. Buradan İstanbul'a geçeceğiz ve ardından okulumuza geri
döneceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alpay atalay IP: 88.228.19.xxx Tarih : 25.05.2009 17:32:34

hasan kalyas a sonsuz teşekkür