4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Tarihi köprüler bakıma alındı

EDİRNE'DE TARİHİ KÖPRÜLER BAKIMA ALINDI

Edirne'de geçtiğimiz aylarda yaşanan nehir taşkınlarında zarar gören Tunca Köprüsü, onarım çalışmaları için araç trafiğine kapatıldı. Ağır tonajlı araçların zeminde oluşturduğu hasarların giderileceği çalışmaların 10 Mayıs Pazartesi günü sona ereceği belirtildi.

Karaağaç Mahallesi'yle olan ulaşımın alternatif yollarla sağlanacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, "Gazimihal Köprüsü 11 - 30 Mayıs tarihleri arasında araç trafiğine kapatılacak. Meriç Köprüsü'ndeki onarım çalışmaları da 10 - 25 Mayıs tarihleri arasında araç trafiğine kapatılmadan yapılacak" dedi. Edirne'nin turizm faaliyetlerinde önemli bir pay sahibi olan tarihi köprüler, Vali Nusret Miroğlu dönemindeki büyük onarım çalışmalarının ardından tekrar bakıma alındı. Geçtiğimiz hafta Vali Mustafa Büyük başkanlığında yapılan toplantı sonucu onarım çalışmaları için asgari süreler belirlenirken, çalışmaların ilk adresi Tunca Köprüsü oldu. Tunca köprüsü Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı.

Tunca Köprüsü'nün trafiğe kapanmasının ardından araç sürücüleri alternatif yollara yönlendirilirken, köprülerin onarım işini üstlenen Öz - Ba İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de çalışmalarına başladı. Sabah saatlerinde Tunca Köprüsü'ne gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, çalışmaların gerekirse çift vardiya yapılarak zamanında sona ereceğini belirtti. Vali Mustafa Büyük'ün esnafın çalışmalardan asgari düzeyde zarar görmesini istediğini ifade eden Çetin, "Tunca Köprüsü 10 Mayıs'ta araç trafiğine açılacak. 11 Mayıs'ta da Gazimihal Köprüsü'nü 19 günlük çalışma programı için kapatacağız. Meriç Köprüsü'ndeki onarım çalışmaları da 10 - 25 Mayıs tarihleri arasında araç trafiğine kapatılmadan yapılacak" dedi.

EDİRNE'DE TARİHİ KÖPRÜLER BAKIMA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 14:58:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 15:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?