4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Taşkın mağdurları yaralarını sarıyor

TAŞKIN MAĞDURU KÖYLÜLER YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR

Edirne'de Tunca Nehri'nde yaşanan taşkından en çok etkilenen Değirmenyeni köyü sakinleri, yaralarını sarmaya çalışıyor. Evlerinin arasında kayıklarla dolaşan köylüler, bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Necdet Budak'tan yardım istedi.

Binaların halen sular altında bulunduğu Değirmenyeni köyünde bazı vatandaşlar, taşkından geriye kalan eşyalarını kayıklarla taşıdılar. Köylüler, bölgede incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Necdet Budak'tan yardım istediler. Tunca Nehri etrafındaki setlerin güçlendirilmesini isteyen vatandaşlar, sular altında kalan ve kullanılamaz hale gelen eşyaları için de yardım talep etti.

Milletvekili Budak, köylülere gereken yardımın sel sularının çekilmesinden sonra yapılacak hasar tespit çalışmaları sonrası yapılacağını belirtti. Budak, hükümet olarak geçen yıllarda yaşanan taşkından sonra nehir kenarlarında bulunan setlerde 5 kilometrelik bir alanda güçlendirme çalışmaları yaptıklarını ve bu bölgede de çalışma yapılması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

TAŞKIN MAĞDURU KÖYLÜLER YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 21:05:03
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 09:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?