8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Taşkın nedeniyle 2 ton süt döküldü

Edirne'de nehirlerdeki su seviyesinin az da olsa düştüğü gözlenirken yeniden artış olması bekleniyor. Taşkın nedeniyle zor günler geçiren Karaağaç ve Bosnaköy halkı, büyükbaş hayvanlardan sağdıkları sütleri şehir merkezine ulaştıramayınca 2 ton sütü dökmek zorunda kaldı. 

Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin yükselmesi ile meydana gelen taşkın üçüncü gününe girdi. Taşkın bölgesindeki çiftliklerden hayvanlarını güvenli bölgelere taşıyan vatandaşlar, bu kez de geçim kaynakları sütleri şehir merkezine ulaştıramamanın sıkıntısını yaşıyor. İnekleri her gün sağmak zorunda olduklarını belirten vatandaşlar, "Taşkın nedeniyle sütlerimizi şehir merkezine ulaştıramadık. Bu nedenle 2 ton sütü dökmek zorunda kaldık. Sütleri ancak bugün getirebildik" dedi. 

Meriç nehrinde olabilecek taşkından en fazla etkilenecek bölge olan Karaağaçta ise vatandaşlar geceyi ayakta geçirdi. Her an taşkın olabileceğini düşünen vatandaşlar eşyalarını topladı. Edirne'deki işlerine askeri araçlarla gidebilen vatandaşlar, "Geceyi uykusuz geçirdik. Şu anda bir taşkın yok ama taşkın olabilir diye gece uyumadık, eşyalarımızı topladık hazır vaziyette araçların üzerinde bekliyoruz" diye konuştu. 

Edirne İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviye az da olsa düştü. Dün yapılan ölçümlerde bin 487 metreküp/saniye olan Meriç nehrinin debisi bin 448 metreküp/saniyeye, Tunca nehrinin debisi ise 165 metreküp/saniyeden 147 metreküp saniyeye düştü. Bu düşüşlere rağmen nehirlerdeki su seviyesinin yeniden artması bekleniyor. 

Bu arada, taşkınlar nedeniyle nehir kenarlarında bulunan işyerleri, çay bahçeleri, parklar, askeri sosyal tesisler, Balkan Şehitliği, köprüler, Kırkpınar güreş sahası ve Evliya Kasımpaşa Camii hala sular altında bulunuyor. Önceki gün giriş çıkışlara kapıtılan Kapıkule Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapısı'nda ise hala giriş-çıkış yapılamıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 12:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?