4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Tatbikat gerçeği aratmadı

Edirne'nin İpsala ilçesindeki bir ilköğretim okulunda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, senaryo gereği Saros Körfezi'nde 7.4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle 259 öğrenci, 13 öğretmen, 2 idareci ve 1 hizmetlinin bulunduğu Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda da sarsıntı oldu. Sarsıntı sırasında öğrencilerin bir bölümü 1.5 dakikada binayı terk ederken, binayı terk edemeyen öğrenciler sıraların altına girerek sarsıntının geçmesini bekledi.

Geçen hafta Şili'de meydana gelen 8.8 şiddetindeki depreminde örnek alındığı deprem tatbikatında, okuldaki dolapların ve bazı duvarların devrilmesi sonucu 19 öğrenci yaralandı. Sarsıntının geçmesiyle birlikte 15 kişilik kurtarma ekipleri, yaralıları dışarıya çıkarttı. Yaralılardan ağır olanlar, bölgeye gelen 112 Acil Servis ekiplerince İpsala Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sarsıntı sonra ise okulda yangın çıktı. Çıkan yangına okuldaki söndürme ekipleri söndürücü aletlerle müdahale ederken, dumandan etkilenen öğrenciler çatıya çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen İpsala Belediyesi ekipleri bir taraftan yangına müdahale ederken, diğer taraftan çatıda mahsur kalan öğrencileri kurtardı.

Okul yöneticileri, deprem tatbikatının gerçeği aratmayacak şekilde planlandığını ve başarıyla uygulandığını kaydetti

...
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 00:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?