3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

TBMM Başkanı Toptan Edirne'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon operasyonunun siyasi bir intikam olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Kimse Türkiye'de intikam duygusuyla hareket edemez" dedi.

Toptan, Filistin'e asker gönderilmesi konusuna ilişkin ise "Asker göndermek için çok erken. Birleşmiş Milletler'in bir planı, kararı gerekir. O süreci görmeden şu anda mümkün değil" dedi.

TBMM Başkanı Köksal toptan Edirne Sarayı kazı alanında inceleme yapmak ve hayırseverler tarafından yaptırılan bir ilköğretim okulunun açılışını yapmak üzere Edirne'ye geldi. Toptan Edirne Valiliği ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon operasyonunun siyasi bir intikam olduğu yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Ben siyasi boyutlarıyla uğraşmam. Zaten konumum itibariyle de bu tartışmalara girmemde doğru değil. Ergenekon davasını soruyorsunuz, bu bir adli süreçtir. Yargıya güvenmemiz lazım. Yargının sonuçta en doğru kararı vereceğine inanmamız lazım. İlgililer konuyla ilgili çalışmalarını yapıyor, sonucunu beklememiz lazım. Bu işi yürüten sorumlu savcımız var. Kimse Türkiye'de intikam duygusuyla hareket edemez" dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin sorulara ise Toptan, "Şimdi orada bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Türkiye devletimiz bütün kurumlarıyla, siyasi iktidarıyla, muhalefetiyle konuyla ilgili hassasiyetini tüm dünyaya duyurmuştur. Halkımız yaptıkları gösterilerle bunu teyit etmiştir. Kısmı bir ateşkes ilan edildiği görülüyor ve bunun kalıcı ilan edilmesi gerekiyor. Orda artık çocukların bebeklerin ölmemesi gerekiyor. Böylesine bir insanlık dramının devam etmesini kimse savunamaz hiçbir gerekçeye de dayandıramaz. Elbette ateşkesten sonra yapılacak işler var, yaraların sarılması gerekiyor. TBMM olarak tüm milletvekilleri olarak bir yardım toplama çağrısı yaptık bunu yürütüyoruz. Bizden sonrada toplumun diğer kesimleri de hassasiyet göstererek kampanya başlattılar. Bir yandan islam konferansı örgütü parlamentolar arası olağanüstü bir toplantı çağrısı yaptı. 14 Ocak'ta İstanbul'da yapılacaktır. Asker göndermek için çok erken. BM'nin bir planı, kararı gerekir. O süreci görmeden şu anda mümkün değil" diye yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 12:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?