4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Tel örgü kararına tepki

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE SINIRINA TEL ÖRGÜ ÇEKME KARARINA BÖLGE HALKINDAN TEPKİ

Yunanistan'ın mülteci girişlerini önlemek için Türk-Yunan kara sınırını oluşturan, Karaağaç-Bosnaköy arasındaki 13 kilometrelik alana tel örgü çekme kararı bölgede yaşayan halkın tepkisini çekti. Karaağaç muhtarı Agah Korkan, "Dünyada duvarların yıkıldığı bir dönemde buraya tel örgü çekilmesi çok saçma ve bu tel örgüler kaçak geçişleri önleyemez" dedi.

Kaçakların geçişlerinde kendi sınırlarını koruyamayan ve bunun için AB'den yardım isteyen Yunanistan, sınırı koruma görevini özel bir firmaya vermişti. Kaçak geçişlerinde bu firmanın da başarısız olmasının ardından Yunanistan kara sınırını oluşturan Karaağaç-Bosnaköy arasındaki 13 kilometrelik bölüme tel örgü çekme kararı aldı. Yunanistan'ın bu kararı bölge halkı tarafından tepki ile karşılandı.

Karaağaç Muhtarı Agah Korkan, Yunanistan'ın aldığı bu kararın çok saçma olduğunu savunarak, "Bu onların ayıbı. Biz uyandığımızda tel örgülere, demir parmaklıklara bakmak istemiyoruz. Düne kadar bir şey yoktu da şimdi çıktı bu. Dünyada duvarlar yıkılırken böyle bir karar alınması çok saçma. Buraya duvar, tel örgü çekilirse bu onların ayıbı, biz onlarla dostluğu kardeşliği paylaşmak istiyoruz" dedi.

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE SINIRINA TEL ÖRGÜ ÇEKME KARARINA BÖLGE HALKINDAN TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 12:28:04
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?