8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Telekom kesilen kabloları onardı

Tarihinin ilk grevine çıkan Telekom'da greve saatler kala Edirne'de uluslararası internet bağlantısı ve data aktarımı sağlayan fiber optik kablolarının kesilmesinin ardından yaşanan sıkıntılar kabloların greve çıkmayan personel tarafından onarılmasıyla normale döndü. Haber-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Ercan Uğuzhan, "Kablolara yapılan sabotaj bize fayda değil, zarar verir" dedi. 

Haber-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Ercan Uğuzhan yaptığı açıklamada, "Kabloların kesilmesinin bizimle hiç bir alakası yok. Bizde bu konudan rahatsızlık duyuyoruz. Sanki işçi arkadaşlar sabotaj yapmış gibi bir algılama oldu fakat bizim böyle işlerle alakamız yok. Biz bildiğiniz gibi sabah sekizde Telekom binasının önünde pankartlarımızı astık ve eylemimize başladık. Şuanda 116 arkadaşımız greve devam ediyor. Kablolara yapılan sabotajdan bizde rahatsızız, bize fayda değil zarar getirir. Bu olay, bu konuda da tüm arkadaşlarımızı çok dikkatli olmaları konusunda da uyardık" dedi. 

TEM Otoyolu'nda bulunan fiber optik kabloların sabotaj sonucu kesilmesinin ardından başta Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapıları olmak üzere giriş çıkışlar durmuş ve yedek sistemin devreye sokulması ile problem çözülmüştü. Greve çıkmayan ekiplerin kesilen fiber optik kabloların dün gün boyu yaptığı çalışma ile tamir edilmesinin ardından Edirne normale döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?