1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

TEM Otoyolu tamamen kapandı

Edirne’de etkili olan kar yağışı hayatı adeta felç etti. Başta TEM Otoyolu olmak üzere, Edirne-Kırklareli Karayolu ve bir çok köyle ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreye ulaştı.

Kar nedeniyle, bir çok köy yolu ve Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan TEM Otoyolu ulaşıma kapandı. Tipi ve kazalar nedeniyle kapanan yolda onlarca sürücü mahsur kaldı.

Belediye ekipleri şehir merkezindeki ana arterleri açmak için aralıksız çalışırken, polis ekipleri, TEM Otoyolu’nun kapanması nedeniyle TIR’ları dinlenme tesislerine, küçük araçları da şehir merkezine yönlendiriyor.

Bu arada, TEM Otoyolu’nda mahsur kalan araç sürücüleri, karayolları ekiplerinin yolu açmasını beklerken isyan etti. TIR sürücüleri, "Burası Doğu değil, Avrupa yolu. Nerede bu devlet? 4 saattir burada mahsur kaldık, ne gelen var, ne giden. Karayolları ekipleri nerede, burayı açmak bu kadar zor mu? Türkiye’yi AB’ye bağlayan Kapıkule yolu burası. Biz Avrupa Birliği’ne böyle mi gireceğiz? Yazık bu memlekete, yetkililer nerede? Kapıkule’ye 15-16 kilometre var, ama biz daha Kapıkule’ye ulaşamadık" dedi.

Karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?