3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Temiz hava için kömür denetimi

Edirne Belediyesi'ne bağlı ekipler hava kirliliği ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, site ve apartmanlarda yakılan kömürlerden numune alınarak laboratuvarlarda inceleme yapılıyor.

Edirne Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, gelen şikâyetleri ve belgeli olmasına rağmen standartlara uymayan kaçak kalitesiz kömürlerin şehre girişini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Edirne Belediye Başkanlığı, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü personelinden oluşan denetim ekibi, Edirne merkezinde 20 site ve 20 farklı kömür firmasından kömür numunesi aldı. Alınan numuneler Ankara ve İstanbul'daki akredite olmuş laboratuvarlarda analizleri yapıldıktan sonra analiz sonuçları Edirne İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilecek.

Gelen analiz sonuçlarında standartlara uymayan kömürler tespit edilirse, sahibi olduğu firmalarının satış izin ve uygunluk belgeleri iptal edilerek, bu firmalara ait kömürlerin şehre girişleri ve kullanımı yasaklanacak. Kömür numune alımlarına siteler dışında kömür mahrukatçılarından da alınacak numuneler ile devam edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 20:48:18
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 20:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?