3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Temizlik işçileri işi bıraktı

Edirne'de 3 aydır maaşlarını alamayan temizlik işçileri iş bırakma eylemi yaptı. Çalıştıkları şirketin girişinde oturma eylemi yapan işçileri, şirkete gelen Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Güler Soyaslan ikna etti. Daha sonra şirketin bahçesine geçen işçiler eylemlerini maaşlarını alana kadar sürdürme kararı aldı.

Edirne Belediyesi'nden kent merkezinin temizlik ihalesini alan ve 5 yıldır yürüten Şafak temizlik firması, 170 işçinin 3 aydır maaşını ödemeyince işçiler ayaklandı. Sabah mesaisinde iş bırakma eylemi yapan işçiler, şirketin giriş kapısı önünde 'Maaşımızı istiyoruz' diye slogan attılar ve oturma eylemi yaptılar. 3 aydır maaş alamadıklarını belirten temizlik işçileri, "Aldığımız maaş 650 TL. Bu parayı da 3 aydır alamıyoruz. Parasızlık nedeniyle kiramızı bile ödeyemez olduk. Bir çoğumuza icra geldi. Bir çok arkadaşımızın evlerinde elektrikler kesildi. Maaşımızı alana kadar da çalışmayı düşünmüyoruz" dediler.

İşçilerin eylem yaptığını öğrenen Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Güler Soyaslan ise Şafak Temizlik firmasının önüne geldi ve burada işçilerle konuştu.Maaş alamadıkları için eylem yaptıklarını belirten işçilere Soyaslan, "Siz merak etmeyin. Ben patronlarınızla konuşacağım. Maaşlarınızı alacaksınız. Hadi şirketin içine girin"dedi. Bunun üzerine işçiler, "Sadece şirket içinde bekleriz. Maaşımızı alana kadar çalışmayacağız" diye yanıt verdiler. Daha sonra işçiler şirket bahçesine girdiler ve burada beklemeye başladılar. İşçilerin eylemi bahçe içinde sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?