8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Teröre en anlamlı tepki

Edirne'de yaşayan 71 yaşındaki Hamdi Sevgen, Atatürk sevgisi nedeniyle 400 metrekarelik bahçesini anıtlarla donattı. Sevgen, terör olaylarına olan tepkisini de, boş bir araziye sınır taşlarıyla dev bir Türk bayrağı yaparak gösterdi. 

Bahçesindeki, elektrik ve suyu olmayan kulübesinde hayat mücadelesi veren Hamdi Dede, askerde Atatürk'ün mozolesi başında nöbet tuttuğu sırada verdiği sözü yerine getirdi ve bahçesini anıtlarla donattı. Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e nakledildiği sırada izine gitmeyip 8 gün boyunca nöbet tuttuğunu belirten Hamdi Dede, "Orada Atam'a bir söz vermiştim. O yüzden bahçeme bu anıtları yaptım. Bahçemi, 35 yılda çalışarak bu hale getirdim. Atatürk'e bağlılığım nedeniyle bu anıtları yaptım. O nasıl mücadele etti.

vatanı kurtardı, ona sevgimiz sonsuz. Ona ben kendim orada söz verdim. 'Edirne'ye gidince sana güzel bir yer yapacağım' dedim. Bahçeme Anıtkabir, Anıttepe, Edirnekapı, Şehitler Abidesi, Polisler Abidesi, Dolmabahçe anıtlarını yaptım" dedi. 

Hamdi Dede, yaşanan terör olayları nedeniyle duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, "Onlar için de bir şeyler yapmak istedim. Bahçemin yanındaki boş bir araziye de sınır taşları koydum ve topladığım taşlardan bayrak yaptım. O taşlar sınırı temsil eder, orasını şehitler için yaptım. Bu terör olaylarına üzüldüm, bayrağı da şehit düşen askerlerimiz için yaptım, herkes evlerine bayraklar asarken bende bu toprağa taşlardan bayrak yaptım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?