19
Nisan
2024
Cuma
EDİRNE

Tıptan umudunu kesince...

Edirne'de bir çocuk doktoru, doğum sırasında hasar gördüğü için gözleri görmeyen ve ellerini kullanamayan 2 yaşındaki oğlu için tıptan ümidini kesince çareyi Brezilyalı "şifacıda" aradı.

Edirne Devlet Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru İsmail Uzun, doğum sırasında beyni büyük hasar gören 2 yaşındaki oğlu için tıptan ümidi kesince oğlunu, Brezilyalı şifacı Joao de Deus'a götürdü. Uzun, oğlunun gözlerinin kısmen açıldığını ve hareketlerinin çok canlandığını savundu.

Uzman Dr. İsmail Uzun, 2 yıl önce dünyaya gelen oğlu Çağatay'ın, doğum sırasında sıkışma sonucunda beyninin yüzde 70'inin hasar gördüğünü, minik çocuğun gözlerinin görmediğini ve ellerini kullanamadığını aktardı. Uzun, çocuğunu iyileştirmek için eşi Özlenen Deniz Uzun ile gece gündüz araştırmalar yaptıklarını, neredeyse tüm yöntemleri denediklerini ve çocuğu uzman doktorlara götürdüklerini söyledi.

Uzun, "Çağatay'ın MR ve filmlerinde beyinde ciddi boyutlarda hasar olduğu, bu hasarın göz merkezini etkilediği belirlendi. Doktor arkadaşlarım fizik tedavi dışında başka bir yöntemin işe yaramayacağını söyledi. Fizik tedaviden sonuç alamadık. Yerinde saydı. Ozon terapisini duyduk. Bu konuda eğitim aldım ve seanslar uyguladım. Daha birçok tedavi denedik. Ancak bunlar yeteri kadar işe yaramadı" diye konuştu.

Brezilyalı şifacı Joao de Deus'un ismini duyduklarını ve bu kişinin İsviçre'ye geleceğini öğrendiklerini aktaran Uzun, şu bilgileri verdi:
"8 gün önce İsviçre'ye gittik. Çok sayıda kişinin de bu kişiyi beklediğini gördük. Yaratan, mucizevi şekilde yardım etti. Çalışmada oğlumuz seçildi. Joao de Deus oğlumu muayene etti. Çocuğumuzu bir yatağa yatırdı. Sonra gözlerine dokundu. Biz hiç birşey söylemeden 'Gözlerine pisişik amaliyat yaptım' dedi. Gözlerinde kızarıklık oldu. Oğlumun gözüne yaklaştırdığımda ellerimizi görüyor. Hareketleri çok canlandı. İsmini söylediğimizde sesin geldiği tarafa bakıyor. Biz tamamen iyileşeceğine sonuna kadar inançlıyız. Benzeri durumlarda aileler, çocuklarından ümidini kesmesinler. Önce tıp yöntemlerini sonra da her türlü yöntemi denesinler. Biz inanıyoruz ki oğlumuz iyileşecek."

Anne Özlenen Deniz Uzun ise Türkiye'de doktorların oğlu için "acıklı" konuştuğunu ancak kendilerinin "Allah'tan ümit kesilmez" diyerek, umutlarını tüketmediklerini ifade etti. Uzun da çocuğunun tam olarak iyileşeceğine inandığını sözlerine ekledi.  

AA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2013 Cumartesi 17:18:46
Güncelleme :3 Ağustos 2013 Cumartesi 17:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?