3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

TIR şoförlerinin bayramda kuyruk çilesi

Bayramda da çalışan TIR şoförleri, yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'nda 26 kilometre kuyruk oluşturdu. Bayramı sınır kapısında karşılayan TIR sürücüleri, ailelerinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.


Bayramı evlerinden ve sevdiklerinden uzakta kuyruklarda geçiren TIR sürücüleri, "Bayramı kuyruklarda geçiriyoruz. Her hafta sonu kuyrukta beklemek zorunda kalıyorduk. Bayram tatilinin girmesi ile birlikte ihracatçı firmalar da mallarını yetiştirme telaşına düştü. Bu yüzden Kapıkule Sınır Kapısı'nda 26 kilometre kuyruk oluştu. 24 saattir kuyrukta bekliyoruz ve hala sınır kapısına ulaşamadık. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulsun. İhracatta büyük artış oldu, bunu gözle görebiliyoruz. Önceki yıllarda Kapıkule'de çok az sayıda TIR olurdu, artık sınır kapılarında kuyruklar oluşuyor. Ayrıca Avrupa ülkelerinde Türk TIR'ları dolaşıyor. Bu bize gurur veriyor ancak çileyi çeken biz oluyoruz" diye konuştu.


Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak isteyen Hasan Aykaç adlı şoför, "Ben 24 saattir kuyrukta bekliyorum. Şu anda sınır kapısına girmek üzereyim. Bayramları ailemizden ve sevdiklerimizden uzakta geçiriyoruz. Ben 13 yıldır bu işi yapıyorum ve 13 yılda 26 tane bayram var. Ben 13 yılda 10 defa bayramı ailemin yanında geçirmedim. Onların rahat etmesi için bizim fedakarlık yapmamız gerekiyor" dedi.
Kapıkule gümrük yetkilileri ise, TIR'ların bayram nedeniyle gidecekleri ülkedeki firmalara taşıdıkları mallarını teslim etmeye çalışması nedeniyle Türk tarafında kuyruk oluştuğunu kaydetti. Kapıkule'deki TIR'ların işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını ifade eden yetkililer, TIR'ların aynı anda gümrüğe gelmeleri ve Bulgar gümrüğünde nöbet değişimiyle ilgili sorunlardan kaynaklanan nedenlerden dolayı TIR'ların Kapıkule gümrüğünde beklediklerini bildirdi. Kapıkule'de halen 600 civarında TIR çıkış için bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 13:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?