6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

TIR sürücülerinden kornalı eylem

İhracattaki artış nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki tır kuyruğu uzuyor. Hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen yaklaşık 700 Tır, 12 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Her hafta sonu aynı çileyi çeken sürücüler, hep birlikte araçlarının kornalarına basarak eylem yaptı.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için bekleyen Tır sürücüleri, hep birlikte araçlarının kornalarını çalarak protesto eylemi yaptı. Sınırda kornalı eylem yapan sürücüler, 24 saatte 1 kilometre yol kat ettiklerini belirterek, "Her hafta sonu aynı problemi yaşıyoruz. Yetkililer artık buna bir çözüm bulsunlar. Bu insana hakarettir, saatlerimiz günlerimiz burada geçiyor. Soğukta titreyerek bekliyoruz, arabayı çalıştırsak mazotumuz yetmiyor. İhracatta bir artış var ama hareket yok. Sınır kapılarında bürokrasi çok fazla. Bunu bilmeleri lazım. Bulgar tarafında bu kadar bürokrasi yok. İşlemlerinizi kolayca hallediyorsunuz. Bizde işlem sayısı çok fazla ve düzen yok" dedi.

Bulgaristan tarafındaki rüşvet olayından şikayetçi olan Tır sürücüleri "Eskiden rüşvet olarak dolar veriyorduk. Artık rüşvet olarak doları da kabul etmiyorlar. Biz de mecburen ne isterlerse onu veriyoruz. Giriş çıkış toplam 70-100 Euro rüşvet veriyoruz" açıklamasında bulundu.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 14:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?