3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

TIR sürücüsüne 15 yıl hapis istemi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı karşı karşıya getirip ‘Baron’, ‘Müfteri’ suçlamalarına neden olan uyuşturucu kaçakçılığı dosyası ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı eroin yakalanan TIR sürücüsü Cezayir Hanar hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açtı.


AKP Genel Başkan Yardımcısı Dergir Mir Mehmet Fırat’ı ‘Baron’ olarak suçlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme taşıdığı uyuşturucu kaçakçılığı dosyasıyla ilgili adli soruşturmanın tamamlandığı bildirildi.

NASIL YAKALANDI?

Edirne Gümrük ve Muhafaza başmüdürlüğü ekipleri Mersin’den yüklediği greyfurtları Hollanda’ya götüren sürücü Cezayir Hanar yönetimindeki 33 SL 466 çekici ve 33 F 1442 dorse plakalı TIR’ı 29 Şubat 2008 günü şüphe üzerine durdurdu. TIR’ın X-Ray cihazında yapılan kontrolde yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine narkotik dedektör köpek ‘Bak’ın tepki vermesi üzerine greyfurtlar indirilerek ince arama yapıldı.

TIR hangarında yapılan aramada dorsenin içine soğuk hava veren soğutucu motor fanının etrafına gizlenmiş olarak 179 paket halinde 89.3 eroin bulundu.

PARMAK İZİ BULUNDU

Uyuşturucu paketlerinin üzerinde yapılan kriminal incelemede 4 ayrı kişiye ait parmak izi bulundu. TIR sürücüsü Diyarbakır Liceli Cezayir Hanar’ın parmak izinin uyuşturucu paketleri üzerindekiler ile uyuşmaması üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü geniş çaplı bir araştırma başlattı.

60 KİŞİNİN PARMAK İZİ ALINDI

Uyuşturucu kaçakçılığı soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, gözaltına alınan TIR sürücüsü Cezayir Hanar’ın yakınları, cep telefonu ile görüştüğü kişilerin, taşıyıcı firma ile Mir Mehmet Fırat’ın eski ortağı olduğu ihraçatçı MANAS firması yetkili ve yükleyenleri dahil toplam 60 kişinin parmak izini aldırdı. Alınan parmak izleri paketlerin üzerinde çıkanlarla örtüşmedi. TIR’ın Mersin’den önce Kuzey Irak’a yük götürmesi ve oradan dönüp Mersin’de greyfurtları yüklediği de belirlendi.

Operasyondan sonra mahkemeye çıkarılan TIR sürücüsü Cezayir Hanar’ın tutuklu olması ve parmak izi araştırmasının uzun süreceğinin anlaşılması üzerine dosya ayrıldı.

Tutuklanan TIR sürücüsü Hanar hakkında Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 15 yıl hapis istemiyle uyuşturucu madde ihraç etmek suçundan dava açıldı.

ARAMA SÜRÜYOR

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı eroin paketlerinin üzerinde bulunun 4 ayrı kişiye ait parmak izlerinin, kimlere ait olduğunu belirlemek için soruşturmayı sürdürüyor. Parmak izi örnekleri güvenlik güçlerine gönderilerek başka bir olay nedeniyle yakalananlarla örtüşüp örtüşmediğinin tespitine çalışılıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?