4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

TOKİ kuraları çekildi

TOKİ'NİN KURA ÇEKİMİNDE HÜZÜN VE SEVİNÇ GÖZYAŞI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edirne'de yapımına başlanan ve Ağustos ayında tamamlanacak olan 458 konut için kura çekimi yapıldı. Çekilişte, heyecan, mutluluk ve gözyaşı bir arada yaşandı.

TOKİ'nin, yapımına geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlanan ve bu yıl Ağustos ayında oturuma hazır hale gelecek olan Edirne Fırınlarsırtı mevkiindeki 1+1 176 daire ile 2+1 282 daire olmak üzere toplam 458 konut için bin 400 kişi başvuruda bulundu. Ev sahiplerinin belirlenmesi için bugün Mimar Sinan Spor Salonu'nda kura çekimi düzenledi. Edirne Valisi Gökhan Sözer'in de katıldığı kura çekiminde salonu dolduran vatandaşlar, heyecanla isimlerinin okunmasını bekledi.

Yaklaşık bin 400 kişinin başvuruda bulunduğu konutların kura çekiminde konuşan TOKİ İstanbul Birimi Uygulama Dairesi Başkanı Niyazi Özdemir, TOKİ'nin geçmişini anlattı. Yıl sonuna kadar hedeflerinin 500 bin konuta ulaşmak olduğunu vurgulayan Özdemir, "Planlanan zamandan önce 500 bin konuta ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Bizler sadece bu konutları inşa etmiyoruz. Hastane, okul ve cami de inşa ediyoruz" dedi.

Kura çekimi sırasında isimleri okunan vatandaşlar, sevinç gözyaşları döktü. İsmi okunan vatandaşlar, mutluluklarını, cep telefonuyla aradıkları yakınlarıyla paylaştı. Sevinç gözyaşları döken 50 yaşındaki Fatma Dikme, hemen eşi ve oğlunu aradı ve artık bir evlerinin olduğunu söyledi. 24 yıldır kalorifer dairesinde yaşadıkların söyleyen Dikme, "Çok sevinçliyim. Eşim kaloriferci. Şimdiye kadar kaloriferci dairesinde kalıyoruz. İlk defa evimiz olacak. Çok mutluyum" dedi.

TOKİ'NİN KURA ÇEKİMİNDE HÜZÜN VE SEVİNÇ GÖZYAŞI
TOKİ'NİN KURA ÇEKİMİNDE HÜZÜN VE SEVİNÇ GÖZYAŞI
TOKİ'NİN KURA ÇEKİMİNDE HÜZÜN VE SEVİNÇ GÖZYAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 18:51:03
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 01:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?