3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Torun sahibi çiftede nikah kıyıldı

Edirne Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Menzilahir Toplum Merkezi'nin yaptığı çalışmalarla nikahsız yaşadığı tespit edilen 43 çift için toplu nikah töreni düzenlendi. İl Özel İdaresi düğün salonunda yapılan toplu nikah törenine 4 çocuk ve 3 torun sahibi olan 31 yıllık evli Perihan Zelova ve Yaşar Örs çifti de katıldı. Çiftlerin nikah şehitliğini ise Edirne Valisi Nusret Miroğlu yaptı. 

İl Özel İdaresi düğün salonunda yapılan toplu nikah törenine katılan çiftlerden bazıları hamile olarak bazıları ise çocukları ve torunlarıyla nikah kıydırdı. Toplu nikah törenine katılan 43 çiften biri olan 31 yıllık evli Perihan Zelova ve Yaşar Örs çifti herkesin ilgi odağı oldu.
Çiftlerden Yaşar Örs "31 yıldır evliyiz, bu zamana kadar hiç kavga etmedik. Hiç ayrı yatmadık. 4 çocuğumuz ve 3 torunumuz var. En büyük torunum 13 yaşında. Çok güzel bir duygu. Ben 13 yaşında kaçırdım eşimi, 18 günde cezaevi yattım. Rahmetli annesi vermedi bana. Ben de kaçırdım. Daha doğrusu hanımım beni kaçırdı. Çocukluk aşkım benim o" dedi.
 
Yaşar Örs'ün eşi Perihan Zelova ise, "13 yaşında ben kaçırdım onu, o kaçırmadı beni. Birbirimiz çok seviyorduk. Annem de vermiyordu. Ben 'kaçalım' dedim. Kaçtık ve 31 yıldır da evliyiz" şeklinde konuştu.
 
Kıyılan nikahlarda şahitlik yapan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, evlilik cüzdanlarını bayanlara verirken her çifte altın hediye etti. Vali Miroğlu, altınları hediye ederken bunlarda bizim size nikah hediyemiz. Biraz geç oldu. Ama kusura bakmayın şeklinde konuştu. 

Çiftler ve davetliler nikah törenlerinin ardından, orkestra eşliğinde önce dans etti. Sonra oyun havalarıyla gönüllerince eğlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 18:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?