9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Trafik kazaları: 1 ölü, 15 yaralı

Edirne'de kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda devrilen minibüsteki 12 kişi yaralandı. Kapıkule yolu üzerinde bir servis otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı kazanın ardından ise yolcular gözyaşlarına boğuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Edirne'den aldığı yolcuları Süloğlu ilçesine taşıyan İsmet Sezgin (45) yönetimindeki 34 BT 0673 plakalı Süloğlu Belediyesi'ne ait yolcu minibüsü, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda devrilerek şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası minibüsün içinde sıkışan 12 yolcu olay yerine gelen jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin uzun süren çalışmalarıyla güçlükle kurtarılarak ambulanslarla Edirne'deki hastanelere kaldırıldı. Devrilen otobüsün içinde bulunan bir vatandaş çıkarılamayınca sağlık ekipleri yaralıya devrilen aracın içine girerek müdahale etti. Yaralı otobüsün ön camının kırılmasının ardından sedye ile çıkarıldıktan sonra ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Diğer kaza ise, Kapıkule yolu üzeri Sarı Bayır mevkiinde meydana geldi. Kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden Cavit Yalçın (40) yönetimindeki 34 AL 9300 plakalı otomobil, karşı şeritten gelen ve içerisinde 15 kişiyi taşıyan İsmet Gül (48) idaresindeki 22 S 0067 plakalı servis otobüsüne çarptı. Kaza sonrası otomobil hurdaya dönerken, sürücü Cavit Yalçın hurda yığınına dönen otomobilin içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Otobüsün içinde sıkışan sürücü ile 2 yolcu ise olay yerine gelen ambulansla Selimiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın şokunu üzerinden atamayan yolcular ise gözyaşlarına boğuldu. Otomobilin içinde sıkışarak hayatını kaybeden Cavit Yalçın'ın cesedi, itfaiye ekipleri tarafından çıkartılarak Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Kar yağışının devam ettiği Edirne'de araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar da yollarda kaldı. Kayan araçları vatandaşlar iterek çıkarmaya çalıştı. Buzlanan yollarda Edirne Belediyesi ekipleri traktörlerle ilaçlama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 18:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?