2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Trakya Tıp'a cenaze aracı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NE CENAZE ARACI ALINDI

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından alınan ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tahsis edilen cenaze taşıma aracı hizmete girdi.

Cenaze aracının hizmete sokulması nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, "Hastanemizin böyle bir araca ihtiyacı vardı. Allah da muhtaç etmesin. Ama bu da çok önemli hizmettir. Halkın önemli bir ihtiyacı karşılanmış oldu. Cenazeler daha önce kamyonetle veya otomobillerle götürülüyordu, bu da hoş olmayan manzaraların oluşmasına neden oluyordu. Böylece bunun da önüne geçmiş olduk" dedi.

Trakya Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derman Küçükaltan ise, aracın sadece hastanenin değil, ihtiyacı olan herkesin hizmetinde olacağını belirtti. Küçükaltan, "Biz bütün hastanelere duyuracağız, bütün sivil toplum kuruluşlarına bildireceğiz. Herhangi bir cenaze olması durumunda cenaze aracımız her zaman hizmetlerinde olacak. Sadece üniversite personeline yönelik değil, Edirne'ye yönelik hizmet verecek. Edirne Belediyesi bu konuda gerekli

hizmeti vermeye çalışıyordu ama cenaze araç sayısı yetersiz olduğundan dolayı il dışına yeteri kadar hizmet verilemiyordu. Üniversite vakfı olarak yönetim kurulumuzun yaptığı bir toplantıda iller arası cenaze taşımak için büyük eksiklik olduğuna inandık. Trakya Üniversitesi Vakfı olarak Edirne'ye böyle bir hizmet verelim dedik. Aracımız tamamen soğuk hava depoludur. 4 tabuta kadar çıkabilir. İller arası cenaze transferinde çok önemli eksikliği giderecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:02:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 00:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?