6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde afiş gerginliği

Trakya Üniversitesi'nde bir grup sol görüşlü öğrencinin, 11. Bahar ve Spor Şenlikleri'nde bahçeye Abdullah Öcalan posteri asmak istemesi üzerini polis ile öğrenciler arasında çatışma çıktı. Çok sayıda polis ve askerin yaralandığı arbedede, yüze öğrenci gözaltına alındı.
Trakya Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi önünde bulunan sol görüşlü bir grup öğrenci, okul camlarına ve bahçeye "Apoya Özgürlük", "Tecrite Hayır" yazılı afişleri asmak istedi. Polis, uyarılarını dikkate almayan öğrencilere panzerlerle müdahale etti. Emniyet güçlerinin
'dağılın' uyarılarına öğrencilerin taşla karşılık vermesi üzerine çatışma başladı. Mimarlık Fakültesi içine giren sol görüşlü öğrencilerden bir grup, okul sıralarından barikatlar kurarak ders gören öğrencileri rehin aldı. Bazı öğrenciler, tuvalet pisuarlarını, lavaboları ve sıraları tahrip etti. Polisin sis bombalarıyla gruba müdahale etmesine rağmen, yeterli olamayınca jandarmadan takviye ekip istendi. Jandarma takviyesi ile okulda mahsur kalanlar kurtarıldı.
Olaylarda yüze yakın öğrenci gözaltına alındı.
Bu arada, olaylar sırasında, sağ görüşlü bir grup öğrenci de alkışlarla polise destek verdi. Öğrencilerin göz altına alınmasının ardından polis afiş ve pankartları toplarken, çok sayıda asker ve polisin yaralandığı bildirildi.
EDİRNE - İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 20:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?