8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde bayıltan sınav

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) kayıt yaptırabilmek için 800 metre koşu elemelerine katılan bayan adaylar zor anlar yaşadı.


Trakya Üniversitesi'nin 2006-2007 akademik yılında Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun öğrencisi olabilmek için 800 metrelik koşu elemelerine katılan 61 öğrenci, hava sıcaklığının 30 derecelerde seyrettiği Edirne'de sıkıntılı anlar yaşadı.

Şükrü Paşa Stadyumu'nda gerçekleşen elemelerde 3'erli gruplar halinde yarışan 61 bayan aday, birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele etti. Koşu sırasında bir çok aday yarışı tamamlayamayınca elendi.

Koşuyu tamamlayan çok sayıda aday ise bitiş çizgisinde yere düşerek baygınlık geçirdi. Bayılan adaylara hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Elemelerde istediği dereceyi alamayan adaylar göz yaşlarına hakim olamazken, ağlayan adayları öğretim görevlileri ve yakınları teselli etmeye çalıştı.


Koşuyu tamamlamasına 100 metre kala yere düşen ve daha sonra ayaklanarak tekrar yarışa devam eden 19 yaşındaki Gizem Yörük ise, bitişe 50 metre kala tekrar yere düşerek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerin müdahalesiyle kendisine gelen ve gözyaşlarına boğulan Gizem Yörük'ü sağlık ekipleri sakinleştirmeyi başaramayınca parkura Gizem Yörük'ün anne ve babası geldi. Kızının acı içinde kıvranmasına dayanamayan anne Yörük de ağlamaya başladı. Sağlık ekipleri tarafından sedye yardımıyla ambulansa bindirilen Gizem Yörük, tedavisinin tamamlanmasının ardından evine gönderildi.


61 kişinin katıldığı elemelerde en iyi dereceyi yapan 45 aday üniversiteye kayıt yaptırma hakkını kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 00:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?