3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde kayıt heyecanı

Trakya Üniversitesi'nde kayıt heyecanı başladı. Bu yıl 6 bin 871 öğrencinin alınacağı üniversitede kayıtlar, 8 Eylül Pazartesi gününe kadar sürecek. 

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) 2008-2009 Akademik yılı kayıtları başladı. Güllapoğlu Yerleşkesi Menza'da yapılan öğrenci kayıtları 8 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, bu yıl 6 bin 871 öğrenci alacaklarını ve şu anda doluluk onanının yüzde 99,4 olduğunu kaydetti. Önümüzdeki ay yapılacak olan ek kontenjan başvurusundan sadece 48 öğrenci alacaklarını ifade eden Duran, doluluk oranının tamamına yakın olmasını ise, 'Trakya Üniversitesi eğitimde bir markadır' şeklinde değerlendirdi. 

Rektör Duran, bu yılki kontenjan açığının yüzde 1'in altında olduğuna dikkat çekerek, Trakya Üniversitesi'nin her geçen yıl eğitimdeki marka seviyesini yükselttiğini söyledi. Öğrenci açığının 48 olduğunu ve bu rakamın da Trakya Üniversitesi'nin ilk tercihler arasında yer aldığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Duran, "Yeni açılan bölümlerimizden Yabancı Diller Yüksekokulu tamamen doldu. Ayrıca Mühendislik ve Tıp Fakülteleri'nin yanı sıra bu yıl ilk kez açılan Yağ Endüstrisi Bölümümüz de yüzde 100 doldu" diye konuştu. 

Rektör Duran ayrıca, kayıt yaptıracak 6 bin 823 öğrenciden 3 bin 364'ünün bayan, 3 bin 400'ünün de erkek öğrenci olduğunu söyledi. 

Her yıl temsili olarak Trakya Üniversitesi Rektörü tarafından yapılan ilk kayıt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu'nun oğlu Alper Karamanlıoğlu'na yapıldı. Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi'ni başarıyla tamamlayan Alper, eğitim hayatını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde sürdürecek. Trakya Üniversitesi'ni kazandığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Alper, Rektör Duran'a ve babasına okulu dereceyle bitirme sözü verdi. 

Rektör Duran, Edirneli öğrencilerin kendi okudukları şehirde sınava hazırlanarak bu şehrin üniversitesini kazanmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra Alper Karamanlıoğlu'nun kaydını kendi elleriyle yapan Duran, üniversiteyi kazanma sürecinde ailelerin ve okul öğretmenlerinin önemine dikkat çekti. 

Bu arada ilk kayıt gününden okul önünü dolduran öğrenciler uzun süren kuyruklar oluşturdu. Üniversite yönetimi tarafından 10'ar 10'ar içeri alınan yeni öğrencilere kalem, çanta ve kitaptan oluşan birer set armağan edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:26:27
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 14:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?