3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

Trakya Üniversitesi'nin 2009 - 2010 eğitim öğretim yılı kayıtları, Balkan Yerleşkesi`ndeki Menza binasında başladı.

Uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler, üniversiteli olmanın heyecanını yaşadı. Kayıt işlemini başlatan Rektör Prof. Dr. Enver Duran, tüm öğrencilere başarılar dilerken Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik bölümünü kazanan Gözde Dökümcü'nün kaydını yaptı.


Rektör Duran`ın kayıt işlemlerini yaptığı Gözde Dökümcü, insanları sevdiğini ve sağlık alanında hizmet vermek için hemşirelik bölümünü seçtiğini söyledi. Hemşire adayına başarı dileğinde bulunan Rektör Duran, kaydını yaptığı öğrenciye üzerinde Trakya Üniversitesi`nin ambleminin bulunduğu kalem ve anahtarlık ile üniversiteyi tanıtan kitaplar hediye etti.


Kayıt işleminin ardından açıklama yapan Duran, Trakya Üniversitesi`nin yüzde 20 büyüdüğünü belirterek öğrenci sayının 25 bine yaklaştığını söyledi. Yerleşen öğrencilerin yüzde 21`inin ilk tercihinin Trakya Üniversitesi olduğuna dikkat çeken Duran, "39 okul birincisi üniversitemizi tercih etti.

Yerleşen öğrencilerin yarısı kız yarısı da erkek. Herkese başarılar diliyorum. Bundan sonrası öğrencilere ve onları eğitecek öğretim üyelerine düşüyor" dedi. Yeni açılan bölüm ve programlar hakkında da bilgi veren
Duran şöyle konuştu:
"Eğitim Fakültesi`nde Zihinsel Engelli Öğrenciler için bölüm açıldı.. Fen Edebiyat Fakültesi`nde bu yıl Balkan dillerine önem vereceğiz. Hırvat Dili Eğitimi de verilecek. Tunca Meslek Yüksekokulu`nda Bilgisayar Programcılığı bölümü açıldı. Buraya 114 öğrenci alınacak. Bilgi Yönetimi Bölümü`ne de aynı sayıda öğrenci alınacak."

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 19:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?