1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde neler oluyor ?

Trakya Üniversitesi’nde doğumdan 10 gün sonra bebeklerini kaybeden aile, Adli Tıp Kurumu raporunu bekliyor. Bebeğini kaybeden acılı anne, klimaların çalışmadığını, bebekler ölünce havalandırmaları açtıklarını iddia etti.

Trakya Üniversitesi Yeni Doğan Ünitesi’nde "Nazlı" adını verdikleri bebeklerini doğumdan 10 gün sonra kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Nuray (24) ve Hüseyin Avcular (28) çifti, Yeniimaret semtindeki evlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2 yıllık evli olan Nuray ve Hüseyin Avcular çifti, ilk bebeklerinin öldüğü aynı ünitede 5 bebeğin daha öldüğünü öğrenince şok oldu.

Anne Nuray Avcular, erken doğum teşhisiyle hastanenin Kadın Doğum Servisi’nde 38 gün kaldığını ve sezaryenle dünyaya getirdiği bebeğinin 10 gün tedavi altında kaldığını kaydetti. Sabah bebeğinin ağzından beyaz köpük geldiğini, doktorlara haber verdiğini belirten acılı anne Nuray Avcular, bu sırada klimaların çalışmadığını ifade etti.

Bebeği için kendi elleriyle ördüğü ve satın aldığı eşyalardan oluşturduğu bebek çeyizini de gösteren Nuray Avcular, bebeğinin bir kare fotoğrafının bile olmamasından üzüntü duyduklarını söyledi. Avcular, "Benim bebeğim sapasağlamdı. Adını ’Nazlı’ koymuştuk. Son 2 gün halsizleşti. Ağzındaki tükürük salya gibi uzuyordu. Cihaza bağlıydı. Yaşatmaya çalıştılar; ama olmadı işte. Kuvözden örnek aldılar. Bebeğim sabah ölmüş, bana öğle saatinde söylendi. Ben daime kuvözün başındaydım. Bana hiçbir açıklama yapmadılar. Bebeğim 10 gün yaşadı" dedi.
Klimaların çalışmadığını iddia eden acılı anne, "Biz de patlıyorduk sıcaktan; ama çocuklarımız sıcakta büyüsün diye sesimizi çıkarmadık. Klima yoktu, bebeklerin ateşi yükseldikten sonra doktorlar telaşa kapıldı. Benim bebeğimin ateşi normaldi ve sapasağlamdı. Ölmeden önce son 2 gün halsizleşti ve onu kaybettik" diye konuştu.

Baba Hüseyin Avcular ise, tek yumurta ikizi olan Nazlı bebeğin ikizini de 19 haftalıkken kaybettiklerini ifade ederek, "Çocuğumun ölüm nedenini öğrenmek istiyorum. Bundan sonra ne tür yol izleyeceğimizi, açıklanacak otopsi sonucuna göre belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:19:58
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?