3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde rektör seçimi

Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) 7. dönem rektör seçimlerinde Rektör Prof. Dr. Enver Duran, rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayarak 449 oydan 233'ünü aldı. 

Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi'nde dün yapılan seçimlerin sonuçları akşam saatlerinde belli oldu. TÜ'deki 459 öğretim üyesinden 449'unun sandığa gittiği rektörlük seçiminin ilk ayağında Rektör Prof. Dr. Enver Duran 233, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musin Koten 87, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan Altun ise 49 oy aldı. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve eski Başhekim Prof. Dr. İrfan Coşkun ile Duran'ın eski yardımcısı Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp ise 37'şer oy aldı. Aday olmayan Prof. Dr. Timur Kırgız'a 1 oyun çıktığı sandıktan 4 boş, 1 de geçersiz oy çıktı. 

Rektörlük seçiminin ilk ayağında rektör olarak 4 yıl süreyle hizmet ettiği Trakya Üniversitesi'nde meslektaşlarının ezici oy çokluğuyla birinci sıraya taşıdığı Prof. Dr. Enver Duran, seçimin ardından alınan sonucu "Normal bir sonuç" sözleriyle değerlendirdi. Duran, yaptığı açıklamada, "Kardeşçe bir seçim yapıldı ve neticelerini aldık. Aynı öğretim üyeleriyle Türkiye'nin, Trakya'nın ve Edirne'nin bir markası olmak, Edirne'yi marka yapmak uğruna yürüdüğümüz yolda daha emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Bu normal bir sonuç" dedi. 

Seçim öncesi girişte oluşturulan stantlarda, seçime katılan öğretim görevlilerinin yoklaması yapıldı. Öğretim görevlileri seçim işlemleriyle meşgul olurken, adaylar Prof. Dr. Enver Duran, Prof. Dr. Muhsin Koten, Prof. Dr. İrfan Coşkun, Prof. Dr. Armağan Altun ve Prof. Dr. Oğuz Taşkınalp, yan yana oturup objektiflere poz verdi. Bir önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Osman İnci de, adayların yanına gelerek şans diledi.
Seçim öncesi bir konuşma yapan Rektör Duran, seçim sonuçlarının üniversitenin gelişimine katkı sağlamasını dileyerek, "3 aydır devam eden rektörlük seçimi çalışmalarının, öğretim üyelerine yakışan düzeyde geçmesinden üniversite adına memnunum" dedi. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) talimatları doğrultusunda seçime başlanabilmesi için önce sandık kurulu oluşturuldu. Prof. Dr. Sudi Apak, Doç. Dr. Mesut Kaçan ve Yrd. Doç. Dr. Burhan Aksu'dan oluşan kurul, öğretim üyelerinin oy birliğiyle sandık kurulu olarak kabul edildi. Yeterli çoğunluk sağlandığı için seçim çalışmalarına başlanırken basın mensupları da salondan çıkarıldı. 

İlk ayağı tamamlanan rektörlük seçiminin sonuçları, 20 Haziran tarihinde YÖK'e gönderilecek. Ardından rektör adayları inceleme komisyonu tarafından incelenip, YÖK Genel Kurulu toplanacak. Sonuçlar 30 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanlığı'na iletilecek. Yeni rektörü Cumhurbaşkanı belirleyip atayacak.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 12:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?