6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nde yangın

Trakya Üniversitesi’nin Karaağaç’ta bulunan tarihi rektörlük binasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Tarihi binanın sağ tarafında bulunan ve restore edilen ahşap kulede çıkan yangın, Edirne Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ve 3. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’nın ekipleri tarafından söndürüldü. Polis, yangının bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Trakya Üniversitesi’nin Karaağaç’ta bulunan tarihi rektörlük binasının sağ tarafında bulunan ve restore edilen kulesinde saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına müdahale edemeyen özel güvenlik elemanları, durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Edirne İtfaiyesi’ne bağlı ekipler ile 3. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı söndürme ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü.

Yangını haber alan Rektör Enver Duran, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Edirne Emniyet Müdürü Uğur Gür ve Tümen Komutanı Ali İhsan Gürcihan da olay yerine gelerek, çalışmaları inceledi ve yangın hakkında bilgi aldı. Rektör Enver Duran, "Burada tarihle birlikte ciğerimiz yanıyor" dedi.

Bu arada çevrede bulunan bir vatandaş, yangının çıkış anını kameralı cep telefonuyla görüntüledi. Yetkililer, yapılan araştırmalar sırasında, vatandaşın çektiği görüntüleri de inceledi.
Can kaybının olmadığı yangında maddi hasar meydana geldi. Binada inceleme yapan, Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Şube ve Olay Yeri İnceleme ekipleri sabotaj ihtimaline karşı araştırma başlattı.

EDİRNE (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 09:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?