9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Trakya Üniversitesi'nden teröre tepki

Hakkari'deki hain saldırıyı kınayan Trakya Üniversitesi'nden binlerce öğrenci, Türk bayraklarıyla kışlaya yürüdü. "En büyük asker, bizim asker" sloganları atan öğrencilere, askerler alkışlarla ve asker selamıyla karşılık verdi. 

Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit edilmesine tepkiler Edirne'de her geçen gün artıyor. Vatandaşların dün gerçekleştirdiği teröre lanet yürüyüşüne bugün Trakya Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri de katıldı. Rektörlük binası önündeki Lozan Anıtı'nda toplanan yaklaşık 10 bin öğrenci, ilk olarak burada şehit askerler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Ardından yürüyüşe geçen öğrenciler ve öğretim görevlileri, ellerindeki Türk bayraklarıyla Karaağaç Mahallesi'ndeki General Cemalettin Alkoç Kışlası'na kadar sloganlar eşliğinde geldi. Burada askeriyenin önünde toplanan öğrenciler, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "En büyük asker bizim asker" sloganları attı. Nizamiyede nöbet tutan askerler ise öğrencilerin bu tezahüratlarına alkışlarıyla karşılık verdi. Daha sonra polis kontrolünde yürüyüşe geçen öğrenciler, bir an olsun susmadı. 

Yunanistan'a sınır oluşturan Karaağaç Mahallesi'ndeki Rektörlük binası önünde başlayan yürüyüş, Edirne'nin en işlek caddesi Saraçlar'da devam etti. Öğrenciler yaklaşık 10 kilometre yürüdükten sonra Ayşekadın Mahallesi'nde bulunan fakültelerine giderek yürüyüşü sonlandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?