3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

TREDAŞ elektrik kesmeyi sürdürecek

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) sorumluluk bölgesinde borçlarını ödemeyen kamu kuruluşlarının elektriklerini kesmeye devam edecek. 

Toplam 116 milyon YTL alacaklarının 84 milyon YTL'sinin kamu kurumlarına ait olan, TREDAŞ ekipleri bölgede bu kuruluşların elektriklerini kesmeye devam ediyor. Elektrikleri kesilen kamu kuruluşları ise borçlarını yapılandırarak açtırdı. 

TREDAŞ ekipleri, borçları nedeniyle Edirne, Kırklareli Ve Tekirdağ'da bir çok kamu kuruluşunun elektriklerini, borcundan dolayı kesmişti. Bu kurumlardan bir çoğunun borçlarını yapılandırması yada borçlarını ödemesiyle elektrikleri tekrar bağlandı. 

TREDAŞ ekipleri, Edirne Turizm ve Kültür Müdürlüğü'nün borcundan dolayı elektriklerini kesme işlemini, müdürlüğün toplantı salonunda Edirne Valisi Mustafa Büyük'ün başkanlığında yapılan koordinasyon kurulu toplantısı nedeniyle ertelemişti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin, TREDAŞ Edirne İşletme Müdürlüğü ile borç yapılandırmasına gitmesi üzerine Müdürlüğün elektrikleri kesilmedi. 

Ayrıca, TREDAŞ Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'a bağlı 8 belediyenin, 4 sulama kooperatifinin de elektrikleri borçlarından dolayı kesilecek.
TREDAŞ Genel Müdürlük yetkilileri, elektrik kesme işlemlerinden borçları olsa dahi hastane, ceza evleri ve okulların muaf tutulduğunu belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 20:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?