4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Tunca kenarında kakava coşkusu

TUNCA KENARINDA KAKAVA COŞKUSU

Her yıl baharın gelişi ile beraber 5 Mayıs'ta kutlanan ve Roman vatandaşların bayramı sayılan Uluslararası Kakava Şenliği, devam ediyor. Romanlar bu sabah şafakla birlikte Tunca nehri kenarına geldi. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle katılım az olurken, yeni yılın bereket getirmesi için nehir suyu ile ellerini yüzlerini yıkayan Romanlar, davul zurna eşliğinde göbek attılar.

Bu seneki kutlamalara katılan AK Parti Edirne Milletvekili adayı Tuna Bekleviç, nehir kenarına giderek ağaçlardan dal koparıp dilekte bulundu ve romanlarla birlikte göbek attı.

Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle romanlar nehir kenarındaki kutlamalara ilgi göstermezken romandan çok izlemeye gelen vatandaşlar vardı. Ortada fazla roman olmayınca meydan roman kıyafeti giyerek kutlama alanına gelen çakma romanlara kaldı. Roman kıyafeti giyerek nehir kenarına gelen iki bayan fotoğrafçıların ve medyanın ilgi odağı olurken, çok eğlendiklerini söylediler.

Romanların fazla ilgi göstermediği bu seneki kutlamalara katılan vatandaşlar ise kağıtlara yazdıkları dileklerini gerçekleşmesi için Tunca nehrine attılar. Ağaçlardan kopardıkları dalları ellerine alan az sayıdaki roman geldikleri gibi yine göbek atarak evlerinin yolunu tuttu.

TUNCA KENARINDA KAKAVA COŞKUSU
TUNCA KENARINDA KAKAVA COŞKUSU
TUNCA KENARINDA KAKAVA COŞKUSU
TUNCA KENARINDA KAKAVA COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2011 Cuma 09:49:01
Güncelleme :8 Mayıs 2011 Pazar 00:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?