1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Tunca Köprüsü yıkıldı!

Edirne, 20 günde dördüncü kez su taşkınıyla karşı karşıya kaldı. Meriç, Tunca ve Arda nehirlerindeki su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Yağışlar nedeniyle Tunca Nehri üzerinde bulanan Tunca Köprüsü’nün sol tarafındaki kanatları yıkılarak nehre uçtu.

Nehirlerde incelemelerde bulunan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, Yunan ve Bulgar yetkililerinin su bıraktıklarını bildirmeleri üzerine taşkın sahasındaki vatandaşları uyardıklarını belirterek, "Yunan yetkililer su bıraktıklarını söylediler. Eğer söyledikleri rakamda su gelirse felaket olur. Karaağaç, Bosnaköy ve nehir kenarlarındaki ilçelerimiz uyarıldı. Tunca Köprüsü’nün taş kanatları yıkıldı. Burada gerekli tedbirler alındı. Şu andaki debi 952 metreküp/saniye. Daha öncekilerin altında ama artacağını tahmin ediyoruz. Söylenen rakam gelirse aşacağa benziyor. Bosnaköy’deki vatandaşlarımız uyarıldı. Daha önceki derslerden sonra bir daha hata yapmazlar diye düşünüyorum" dedi.

Edirne Kriz Merkezi Başkanlığı, üç nehirdeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle taşkın olabileceği uyarısında bulundu. Kriz Merkezi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Meriç Nehri’ndeki su seviyesinin yükselmekte olduğu, suyun yükselmeye devam etmesi halinde su taşkını olabileceği belirtildi.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlerde, üç nehrin birleştiği Kirişhane’de su debisinin 952 metreküp/saniye, Tunca Nehri’nin 147 metreküp/saniye, Bulgaristan’ın Svilengrad beldesinde ise Meriç Nehri’nun su debisinin 458 metreküp/saniye olduğu belirlendi.

Yunanistan ve Bulgaristan’daki barajlardan bırakılan su nedeniyle Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinin yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Oluşabilecek su taşkınları nedeniyle Karaağaç Mahallesi ve Bosna Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:31:04
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necati Aytar IP: 195.93.60.xxx Tarih : 22.03.2005 02:19:03
Tunca ve Meric nehirleri üzerinde bulunan tarihi köprüler artik ihtiyaca cevap veremezken bunlarin düzenli bakimlari ne sekilde yapildigida göz boyamaktan baska bir sey degildir.Biliyorumki ,cocuklugumdan beri ayni manzaralar her sene tekrar etmekte ve milyonlarca maddi ve manevi zarara mal olan su baskinlari bildik sahneler.nehir yataklarinin temizlenmesi ve derinlestirilmesi, bunun yaninda komsularimizla yapilacak anlasmalar ile dialog icinde bulunulmasi halinde mesele cözüme kavusacaktir.ben uzunkaldirimda büyüyen ve boyumu asan su baskinlari icinde yanilayak eglenerek gecnlik caglarimi yasamis su anda almanyada hayallerle yasayan bir edirneli olaraktan her sene ayni haberleri televizyon kanallarinda görmekten inanin utaniyorum.Artik buna bir cözüm bulunmali serhat sehri edirnemizi koruyalim ve temiz tutalim.yapilacak ufak calismalar ilimizin tarihine ve gelecegimize yakisacak calismalar olmasidir.Yasim 43 Edirnemi seviyorum ve cok özledim .saygilarimla Necati Aytar Edirneli (GP:Salach)almanya