1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Tunca Nehri'nde neler oluyor ?

Edirne’de son günlerde etkili olan yağışlar, Meriç ve Tunca Nehirleri’ndeki su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Ocak ayında yağışların artmasıyla suları yükselen Tunca Nehri’nin kenarındaki bazı evler ve ağaçlar sular altında kaldı.

Son günlerdeki şiddetli yağışlar nedeniyle, Edirne’den geçen nehirlerdeki su debilerinde yükselmeler görüldü. Kirişhane mevkiinde, 22 Ocak tarihinde 157 metreküp saniye ile akan Meriç Nehri’nin debisi, bugün 670 metreküp saniyeye çıktı.

Tunca Nehri’nden ise 88 metreküp saniye su geçtiği öğrenildi. Nehirlerdeki suyun artışıyla birlikte sular, kıyıdaki bazı binaların kapısına kadar ulaştı. Bazı tarlalar ise su altında kaldı.
Yetkililer, son günlerde düşen yağmurun nehir debisini yükselttiğini ve bunun da normal bir durum olduğunu hatırlatarak, "Nehirlerdeki debi yüksekliklerinde korkulacak bir şey yok. Meriç nehri 750-800 metreküp saniyeyeye kadar, Tunca Nehri ise 300 metreküp saniyeye kadar su taşıyabiliyor. Şu anda herhangi bir tehlike bulunmuyor" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde yağış beklentisi olduğunu da belirten yetkililer, Ocak ayı içerisinde toplam 81 kilogram yağışın düştüğünü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 21:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?