2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Türk şoför Bulgaristan'da gasp edildi

TÜRK TIR SÜRÜCÜSÜ BULGARİSTAN'DA AYAĞINDAN VURULARAK GASP EDİLDİ

Bulgaristan'nın Swelingrat kenti yakınlarından geçerken durdurularak ayağından vurulan Türk TIR sürücüsü, gasp edildi. 5 gün sonra Bulgar polisine rüşvet verilerek Türkiye'ye getirilen sürücü, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 18 yıllık TIR sürücüsü Hasan Pehlivan 20 Ekim tarihinde Kapıkule sınır kapısından Bulgaristan'a geçti. Pehlivan, Bulgaristan'a girdikten sonra Swelingrat-Harmanlı kenti arasında seyir halindeyken aracının ön lastiği patladı. Lastiği değiştirmek için duran sürücü, kriko vurmak için aracın altına yattığında bacağından vuruldu. 2 kişi oldukları belirtilen soyguncular, Pehlivan'ı bacağından tutarak dışarı çıkardı. Ellerinde tüfek ve tabanca bulunan zanlılar, bozuk olan Türkçeleri ile "paraları ver" diyerek Pehlivan'ı TIR kabinine soktu. Pehlivan'ın cüzdanını ve değerli eşyalarını alan zanlılar daha sonra kayıplara karıştı.

Aracın içinde 10 dakika kadar oturup şoku atlatmaya çalıştığını anlatan Pehlivan, "Daha sonra patlak lastikle ilerleyerek önümde giden Bulgar TIR'ını durdurdum. Bulgar TIR sürücüsü yardımcı oldu ve polis çağırdı. Bir sağlık ocağına götürüp, tedavi ettirdiler. Harmanlı kentinde birkaç gün kalıp mahkemeye çıkardılar. Benim kullandığım TIR, firmanın gönderdiği Moldova uyruklu şoför tarafından götürüldü. TIR benim üzerime kayıtlı olduğu için problem oldu. Türkiye'ye gelmek üzere Bulgar gümrüğüne geldiğimde, kullandığım TIR aracının nerde olduğunu sordular. Diğer arkadaşım tarafından götürüldüğünü söyledim ancak TIR benim üzerime kayıtlı göründüğü için çıkış yapamayacağımı söylediler. Gümrük kapısında dışarıda soğuk havada sabaha kadar bekledim. Bu arada Türk konsolosluklarını aradım ama telefonu açan olmadı. Daha sonra gümrükte derdimi Türk TIR sürücülerine anlattım. Yine bir sonuç alamayınca sürücü arkadaşlar gümrük kapısında eylem yapmaya başladılar" dedi.

Sürücü arkadaşlarının görevlilere rüşvet verdiklerini iddia eden Pehlivan, "Beni Türkiye'ye getirdiler. Türkiye'ye girişte durumu polise anlattık ancak önce ilgilenmediler. Birkaç saat geçtikten sonra arayıp gelip ifade vermem gerektiğini söylediler. Şu an hastanedeyim ve tedavi oluyorum" dedi.

Bulgar gümrüğündeki görevlilere rüşvet vererek yaralı arkadaşını Türkiye'ye getirdiğini iddia eden TIR sürücüsü Ahmet Özcan ise, "Ben Türkiye'ye giriş yapmak üzere Bulgar gümrüğüne geldim. Burada arkadaşı gördüm ve yardımcı oldum. Burada görevliler arkadaşı salmıyordu, görevlilere 250 Euro rüşvet vererek Türkiye'ye getirdim. Türkiye'ye girişte duruma polise anlattık ama bizimle ilgilenmedikleri gibi ambulans çağırıp arkadaşı tedavi bile ettirmediler. Aradan saatler geçtikten sonra telsiz anonsları ile arayıp, tesiste buldular ve arkadaşın ifade vermesi gerektiğini söylediler" şeklinde konuştu.

TÜRK TIR SÜRÜCÜSÜ BULGARİSTAN'DA AYAĞINDAN VURULARAK GASP EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 22:55:01
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 00:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?