1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Türk-Yunan dostluk maçı

Edirne ve Yunanistan’ın Orestiada kenti yerel yönetim çalışanları, Edirne’de iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğe katkı yapmak amacıyla futbol maçı yaptı.

Edirne 25 Kasım Stadı’nda yapılan maça ilgi büyüktü. Orestiada Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Yorgo Nalbantis ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baksak’ın girişimleriyle gerçekleşen maç 30’ar dakika olarak 2 devre halinde oynandı.

2 - 2 biten maç sonrasında Türk tarafının verdiği çiçek buketinin, Yunanlı yerel yönetim çalışanları tarafından maçı izleyen seyircilere verilmesi uzun süre alkışlandı.

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, Yunan tarafından böyle bir teklif geldiğinde hemen kabul ettiklerini belirterek, “Amacımız bu maçla hem iki ülke arasındaki yerel yönetim çalışanları olarak dostluk kurmak, hem de iki ülke arasındaki ilişkilere bu alanda bir nebze de olsa katkı yapmak” dedi.

Orestiada İtfaiye Müdür Yardımcısı ve 19 kişilik Yunan takımının sorumlusu Yorgo Nalbantis te, Edirne’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Maçtan sonra seyircilerin kendilerini alkışlamalarından büyük heyecan duyduklarını da kaydeden Nalbantis, Türk meslektaşlarını 10 Temmuz da Orestiada’da organize edecekleri, Türk-Yunan-Bulgar yerel yönetim çalışanları turnuvasına davet ettiklerini belirtti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 18:08:28
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 18:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?