2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Uluslararası El Sanatları fuarı açıldı

Uluslararası Edirne Kültür El Sanatları ve Hediyelik Eşya fuarı Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda başladı.

16 ülkeden 120 firmanın katıldığı ve birçok etkinliğin yer alacağı fuar 4 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Edirne Kültürünü, El Sanatlarını Tanıtma Derneği (EKTADER) ve Zümrüt Fuarcılık işbirliğinde, Edirne İl Özel İdaresi, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi AB Eşgüdüm Merkezi'nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, açılış töreniyle başladı.

Hazırlıkların tamamlanamaması nedeniyle bir gün gecikmeli olarak yapılan açılışa Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve Bulgaristan Tunca Belediye Başkanı Georgi Georgiev katıldı.

Tunca Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile başlayan açılışta konuşan EKTADER Yönetim Kurulu Başkanı Sermin Yalçın, bugüne kadar katıldıkları etkinliklerde Edirne`yi tarihi ve kültürüyle tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Edirne'yi daha iyi tanıtmak için düzenledikleri etkinlikte farklı kültürlerin bir araya geldiğini belirten Yalçın, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliklere Bulgaristan'ın Tunca Belediyesi de katıldı. Organizasyon sayesinde Edirne'ye gelme fırsatı bulduklarını söyleyen Tunca Belediye Başkanı Georgi Georgiev, birçok etkinlikte tekrar bir araya gelmek istediklerini ifade etti.
Edirne`nin uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bundan sonra daha kapsamlı etkinlikler düzenlemek istediklerini söyledi. Sedefçi, "Kadın emeğine hep saygı duyduk ve emek pazarını kurduk. Emek pazarı kısa sürede büyük yol kat etti ve ilk uluslararası etkinliğe de ev sahipliği yaptık. Bu gurur verici" dedi.

Vali Mustafa Büyük de kültür merkezi olarak kullanılan Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nın uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve bu durumun gelecek için umut verici olduğunu söyledi. Büyük, "Haziran Ayı`nda da Türk El Sanatları ustalarının eserleriyle katılacağı bir fuar düzenleyeceğiz ve Kırkpınar haftası etkinliklerini canlandıracağız" diye konuştu.

Kırkpınar güreşlerinin temsili olarak canlandırılmasının ardından açılış yapıldı. Protokol stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Açılışa Edirnelilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, etkinlik 4 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 20:20:18
Güncelleme :17 Ocak 2009 Cumartesi 20:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?