4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Üniversitelilerden örnek uygulama

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK UYGULAMA

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler bölümü öğrencileri örnek bir çalışmaya imza atarak Edirne'nin Kapıkule girişinde bulunan Yenikadın köyünde "Her haneye bir fidan" projesi kapsamında köylülerle birlikte ağaç dikti.

Köy meydanında Vali Yardımcısı, Jandarma Komutanı, Çevre ve Orman İl Müdürü, Sosyal Bilimler M.Y.O Müdür Vekili ve Yenikadınlıların geniş katılımıyla düzenlenen törende Roman Halk Dansları topluluğu da bir gösteri yaptı. Törende konuşan proje sorumlularından Halkla İlişkiler Programı öğrencisi Öznur Durmuş, "Edirne'nin Avrupa'dan girişini güzelleştirmek ve ağaçlandırarak doğaya katkı sağlamak amacıyla, ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Köy halkından her ailenin bir fidanı var, fidanlara sahip

çıkmalarını, fidanlar büyürken onları ailenin bir bireyi olarak düşünmelerini, fidanların büyümesi için ellerinden geleni yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Köy Muhtarı Ahmet Cebeci, "Öğrencilerin köyümüzü güzelleştirme adına yaptıkları etkinlikten mutluyuz, köyümüz halkına düşen de bu ağaçları korumak ve her ailenin kendi fidanına sahip çıkmasıdır. Köy halkımızın bu konuda da elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bugün köyümüze 30 adet top akasya, 30 adet çınar, 50 adet mavi selvi, 30 adet akçaağaç, 30 adet dişbudak ve 50 adet karaçam fidanı dikilecektir'' şeklinde konuştu.

Çevre ve Orman İl Müdürü Abdullah Bülbül ise konuşmasında, "Gerekli ekosistemi oluşturmak amacıyla Edirne İl Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak 2010-2011 yıllarında Meriç ilçesinde Merkez Bankası iş birliğinde 90 dekar sahada hatıra ormanı oluşturulmuş ve 22.500 adet fidan dikilmiş, yine Keşan ilçesi Yeşilköy'de 800 dekar sahada TBMM 90.yıl Hatıra Ormanı oluşturulmuş ve burada da 22.500 adet fidan dikilmiştir. 1.700 dekar sahada 100.000 adet fidan dikimi yapılmıştır. 2011 yılı hedefimiz ise 1.850 dekar

sahayı hazırlamak ve dikimini yapmak olacaktır. Çalışmalarımız kapsamında 5.890 dekar ağaçlandırma sahası dikime hazır hale getirilmiştir. 2011 yılı hedefimiz ise, 6.500 dekar sahayı dikime hazır hale getirmek olacaktır. Köylerimize sadece 2011 yılı ilkbahar dikim döneminde ise 50.000 adet fidan hibe edilmiştir'' dedi.

Etkinliğin yapılmasında büyük katkısı olan Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Yenikadın'da ağaçlandırma yapılmasından çok memnun olduğunu, öğrencilerle köy muhtarlığının güzel bir çalışma ortaya koyduklarını belirterek, ağacın yaşamımızdaki öneminden bahsetti. Sarıaslan "Ağaca sevgimizi ve saygımızı belirtmek zorundayız. Bu nedenle ne kadar çok ağaç dikersek o kadar doğaya katkıda bulunuruz. Köyümüze ekilen bu fidanlar doğaya ve yaşama katkı sağlayacaktır" dedi.

Programda daha sonra, Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Roman Halk Dansları ekibinin, saz ekibi eşliğinde oynadıkları Roman oyunu Yenikadınlılar tarafından ilgi ile izlendi. Program pilav-ayran ikramı ile sona erdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK UYGULAMA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 13:34:01
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 00:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?